Je bekijkt nu Zo bespaar je op je vaste lasten!

Zo bespaar je op je vaste lasten!

Vergelijk je verzekeringen

Elk jaar willen leveranciers graag nieuwe klanten aantrekken en daarom bieden ze hele scherpe tarieven aan voor nieuwe klanten. Als je dus elk jaar overstapt van verzekering kun je gebruik maken van deze kortingen. Een jaar niet overstappen betekent dat je sowieso te veel betaald, je kunt wel meer dan honderd euro besparen als je overstapt naar een andere leverancier. En dit overstappen kun je binnen 10 min regelen, dat is toch weer op een snelle manier veel geld verdiend. Je kunt in principe al je verzekeringen vergelijken, je kunt bijvoorbeeld je inboedelverzekering en opstalverzekering via overstappen.nl vergelijken.

Stel onderhoud niet uit

Leeg regelmatig je dakgoten, verf die rozijnen als dat nodig is. Door onderhoudsklusjes goed bij te houden kun je veel geld besparen. Als je al die klussen namelijk laat ophopen kunnen de kosten erg snel oplopen en dat wil je niet. Deze kosten zijn dan ook vaak onverwachts en hoog. Door bijvoorbeeld niet je rozijnen bij te houden kunnen ze gaan rotten en dan ben je veel verder van huis dan dat je ze elk jaar even onderhield. Een overzicht met alle klussen per seizoen kun je hier vinden.

Doe bewust boodschappen

Als je dit goed aanpakt kun je op jaarbasis echt veel geld besparen. Neem van tevoren de folder goed door en sla aanbiedingen groot in. Het groot inkopen kost misschien op dat moment wat meer geld, maar zie dit is als een investering want uiteindelijke ben je goedkoper uit. Ga ook met een lijstje en zonder honger de supermarkt in, daardoor koop je geen dingen die je eigenlijk niet nodig had. Natuurlijk mag je af en toe wel die zak chips of die chocolade reep meenemen maar gewoon met mate.

Ga in onderhandeling met je bank

Als je huis in de loop van de jaren in waarde is gestegen, wat wel waarschijnlijk is gezien de huidige huizen markt, is het mogelijk om in gesprek te gaan over je hypotheek. Nee heb je en ja kun je krijgen toch? Bel gewoon even je bank en vraag wat de mogelijkheden zijn, want je zult je verbazen wat mogelijk is.

Stap over op led

Met deze tip je kun je ook erg veel geld besparen. Led lampen gebruiken namelijk veel minder energie dan gloeilampen, halogeen lampen en zelf minder dan spaarlampen en TL-verlichting. Omdat veel energie op dit moment nog niet schoon wordt opgewekt levert energiebesparing een grote bijdrage aan het verminderen aan de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2. De lampen kosten wel wat meer, maar zie dit als een investering want je verdient het zeker terug.

Nou aan de gang nu zou ik zeggen! 😉

Geef een reactie