Je bekijkt nu Zelf muren schilderen

Zelf muren schilderen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het schilderen van muren en/of plafonds is een flinke klus. Je moet namelijk veel doen voordat je daadwerkelijk kan beginnen. In dit artikel geven we je wat tips hoe jij zelf jouw woning kan schilderen.

De voorbereiding

Om te beginnen is de voorbereiding erg belangrijk. Je moet beginnen met het klaarzetten en afplakken. Maak de muren vrij, plak de plintjes en kozijnen af en bedek de vloer. Hierna kan je de muren gaan voorbewerken. Bij veel ondergronden is een grondlaag noodzakelijk om te gaan schilderen. Het is belangrijk dat je de muren grondig schoonmaakt, scheurtjes in de muren opvult en de muur stofvrij en droog maakt wanneer je gaat beginnen.

Het schilderen

Wanneer je gaat schilderen is het belangrijk dat je een goede verf kiest. Neem bijvoorbeeld de Trimetal Magnacryl Prestige Mat, dit is een mooie matte muurverf. Wanneer je een goede verf hebt kan het schilderen beginnen. Maak de roller vochtig met wat water en doe er vervolgens verf op, maar niet te veel. Verwijder vervolgens de verfspetters voorzichtig. Het is belangrijk dat je telkens een klein oppervlak verft en wisselt tussen horizontale en verticale bewegingen om strepen te voorkomen. Werk hierbij altijd in een schone ruimte.

Na het schilderen

Wanneer je meerdere lagen verf hebt aangebracht ben je zo goed als klaar. Je kan vervolgens de afplaktape weghalen als de verf nog nat is. Zo lang de muur nog nat is moet je geen delen gaan overschilderen, dit kan namelijk zorgen voor kleurverschil op de muren. Lege potten en verfresten kan je weggooien bij het huisvuil, maar vloeibare resten moeten bij het klein chemisch afval.

Zoek je nog verf om je muren te schilderen? Neem dan zeker een kijkje op https://www.verf.nl/ voor verf van de beste kwaliteit!

 

Geef een reactie