Je bekijkt nu Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

De keuken is de plek waar je veel tijd doorbrengt. Vergeet de benodigde aandacht voor deze ruimte daarom niet. De keuze van passende en de juiste raamdecoratie op maat kan erg lastig zijn. Je moet rekening houden met een aantal dingen, zoals het type raam en op welke plek het raam zich bevindt. Hieronder vind je een aantal aanraders voor zonwering binnen in jouw keuken.

Jaloezieën

Dit type raambekleding is bijna voor elke iedere geschikt. Een jaloezie is makkelijk te bedienen en in 1 beweging omhoog en naar beneden te doen. Daarnaast is dit type raamdecoratie een heuse interieurtrend. Door de lamellen te sluiten geniet je van de benodigde privacy. Wil je een warme uitstraling creëren? Kies dan voor houten jaloezieën, deze zijn tijdloos en passen bij veel verschillende interieurstijlen. Als je raam dichtbij de kookplaat zit, dan is de kans op knoeien groot. Kies voor pvc of aluminium jaloezieën, deze zijn vocht- en vuilbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Duo rolgordijnen

Ben je niet helemaal weg van jaloezieën, maar wil je toch de voordelen ervaren? Kies dan voor duo gordijnen. Een duo roljaloezie heeft de stofbanen en gaasbanen afgewisseld. Hierdoor kan jezelf gemakkelijk je lichtinval en privacy bepalen, op ieder moment van de dag. Een prima alternatief dus.

Plisségordijnen

Ook dit type gordijn is voor veel ramen geschikt, met als hoogtepunt draaikiepramen. Met de top down bottom up functie is het gordijn gemakkelijk verstellen. Zo sluit je precies het gedeelte van je raam af, waar jij behoefte aan hebt. Als je tijdens het koken geknoeid hebt, dan ga je er met een klamme doek overheen en zijn de gordijnen binnen no-time weer brandschoon. Daarnaast zijn deze gordijnen nog eens brandvertragend. Een super veilige en stijlvolle optie voor jouw keuken dus!

Welke raamdecoratie past het best bij jouw keuken?

Geef een reactie