Je bekijkt nu Welke inboedelverzekering past bij mij?

Welke inboedelverzekering past bij mij?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dé beste inboedelverzekering bestaat niet. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en situatie komt er een inboedelverzekering naar voren die hier op aansluit. Er bestaat geen universele inboedelverzekering die perfect is voor iedereen. Daarom moet je voordat je een inboedelverzekering afsluit rekening houden met een aantal zaken. In dit blog geven we verschillende tips waar je op moet letten. We helpen je graag bij het vinden van de geschikte inboedelverzekering.

Inboedelverzekering of woonverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt schade ontstaan door brand, diefstal en inbraak, waterschade en storm aan losstaande spullen in je huis. Denk aan een koelkast, televisie of bank. Dit zijn de roerende goederen in een woning en deze kan je oppakken en verplaatsen. Spullen die nagelvast aan de woning zitten zijn onroerende goederen en in geval van schade hier aan, komt de opstalverzekering van pas. Dit zijn deuren, muren en bijvoorbeeld de badkamer. Naast deze verzekeringen bestaat er ook nog zoiets als een woonverzekering. Een woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstalverzekering met een inboedelverzekering. Met deze verzekering ben je in alle gevallen van schade aan het huis gedekt. Op Overstappen.nl tonen we diverse woonverzekeringen en vergelijken we verzekeraars met elkaar. Je vindt een geschikte woonverzekering op Overstappen.nl.

Kies het soort dekking

Als je hebt besloten wat voor soort verzekering je afsluit dan is het tevens verstandig om het soort dekking te bepalen. Bij een inboedelverzekering heb je keuze uit twee soorten dekkingen:

1. Extra uitgebreid: Een extra uitgebreide dekking dekt alles wat er in de polisvoorwaarden omschreven staat. Je bent met een extra uitgebreide dekking in principe prima verzekerd bij schade aan je inboedel.

2. Allrisk: De allrisk dekking dekt alle soorten schade, mits voorvallen expliciet zijn uitgesloten. Hierbij is ook schade gedekt die jijzelf hebt veroorzaakt. Dit type dekking brengt nog een stukje meer zekerheid en veiligheid, maar zorgt ook voor een hogere premie. Bedenk daarom vooraf of je deze dekking daadwerkelijk ook nodig hebt.

Buiten deze soort dekking kan je ook kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten. Denk hierbij aan elektronica, kostbaarheden of een dekking voor buitenshuis.

Bepaal het verzekerde bedrag

Om je inboedel goed te verzekeren moet je de juiste inboedelwaarde verzekeren. Onthoud hierbij goed dat het verzekerde bedrag de maximale uitkeerwaarde van de verzekering zal zijn bij schade. Mochten de kosten hoger zijn dan het verzekerde bedrag dan moet je dit zelf betalen.

Vergelijk diverse inboedelverzekeraars

We raden het je aan om verschillende inboedelverzekeraars met elkaar te vergelijken en hiervoor de tijd te nemen. Een overhaaste beslissing kan verkeerd uitpakken. Bekijk de diverse inboedelverzekeraars op Overstappen.nl en bepaal zo welke verzekeraar het beste bij jou past.

Geef een antwoord