Je bekijkt nu Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dat we een dak boven ons hebben is voor ons heel normaal. Toch kan het gebeuren dat het dak lekkage vertoont en dat het water naar binnen stroomt. Wanneer er een daklekkage is, is het belangrijk om gelijk hulp te regelen. Bij BRNC Dakwerken bent u aan het juiste adres voor een dakdekker in Etten-Leur. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een daklekkage.

Slecht onderhoud

Achterstallig of slecht onderhoud is een veelvoorkomende oorzaak van daklekkage. Het dak vertoont na een aantal jaren slijtage en er ontstaan beschadigingen aan het dak, zoals gebroken dakpannen. Een dak slijt helaas nou eenmaal en heeft vaak onderhoud nodig. Na een aantal jaar moet het dak zelfs vernieuwd worden.

Effect van de weersomstandigheden

Door ernstige vorst of vrieskou kunnen er scheuren in het dak en de dakbedekking ontstaan wat een daklekkage veroorzaakt. Ook langdurige zonnige periodes of een hittegolf kan schade veroorzaken aan het dak. Wanneer het dak uitdroogt, kan het bitumen of roofing scheuren. Bij vorst worden de scheuren pas in een later stadium opgemerkt.

Schade door dieren

Door dieren kan er ook daklekkage ontstaan, sommige vogels laten stenen vallen op het dak waardoor het dakwerk scheurt of dakpannen breken.

De schoorsteen

Nog een veelvoorkomend lekkageprobleem is het slecht onderhouden van de schoorsteen. Door gebarsten stenen of losgeraakt voegwerk kan water de schoorsteen worden ingezogen.

Plat dak

Wanneer kan weg een plat dak goed wordt onderhouden en op tijd wordt vervangen, is er weinig kans op lekkage. Toch zijn er wel risico’s. Zo is het is belangrijk dat u voorkomt dat regenwater lang op het dak blijft staan, want hier kan plantengroei van ontstaan wat tussen de naden gaat zitten. Wanneer er een lekkage ontstaat, is het vooral van belang dat u het gelijk laat maken. BRNC Dakwerken verhelpt uw daklekkages snel en kwalitatief en we geven 10 jaar garantie op ons werk.

Geef een reactie