Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

De PVC vloeren zijn tegenwoordig populairder dan ooit! Een paar jaar geleden kwamen de PVC vloeren vooral voor in kantoren, maar tegenwoordig zijn de vloeren ook echt niet meer weg te denken uit de woningen in Nederland. Dat is niet zo gek, want een PVC vloer is duurzaam, comfortabel, makkelijk in onderhoud en beschikbaar in vele dessins. Maar, toch zitten er ook nadelen aan het kiezen voor een PVC vloer. Wat die nadelen zijn, lees je allemaal in dit artikel. Zo ben jij goed voorbereid voordat je eventueel een PVC vloer kiest.

 

Goedkoop kan duurkoop worden!

Een PVC vloer kopen is zeker niet goedkoop. Je kiest hier dus voor als je daar ook echt budget voor hebt. Wanneer je een student bent en je bent op zoek naar een vloer die niet te duur is, dan is het verstandig om voor een andere soort vloer te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat in deze situatie. Wanneer je toch graag een vloer wilt die heel lang mee gaat, dan is een PVC vloer wel een goede optie voor jou.

Je hebt een vlakke ondervloer nodig

De meeste nadelen van PVC vloeren hebben te maken met het feit dat de vloer maar een paar millimeter dik is en ook nog eens flexibel is, waardoor oneffenheden zoals hobbels, ribbels of naden snel te zien en te voelen zijn. Je moet dus om dit te voorkomen een ondervloer leggen onder de PVC vloer. Je kunt met een vloerspecialist zoals La Casa Vloeren goed overleggen wat de beste ondervloer bij jouw PVC vloer is. 

Je kunt de PVC vloer niet makkelijk zelf leggen

Wanneer je de vloer zelf moet leggen, is het geen goed idee om voor een PVC vloer te kiezen. Een PVC vloer is namelijk echt lastig om zelf te leggen en je kunt er dan dus beter voor kiezen om een andere vloer zelf te leggen. Zeker wanneer de vloer gelijmd moet worden, is het een erg lastige klus die je niet heel makkelijk zelf kunt uitvoeren. Denk hier dus van tevoren goed over na.

Geef een reactie