Je bekijkt nu Wat worden populaire beroepen in 2022?

Wat worden populaire beroepen in 2022?

De wereld is continu aan veranderingen onderhevig. Met name in de afgelopen jaren hebben we dat op mogen merken. Een virus wist onze volledige maatschappij lam te leggen, waardoor we plots grote veranderingen moesten ondergaan. Deze veranderingen zijn bovendien in tal van branches duidelijk zichtbaar.

Deze veranderingen zorgen ook voor een verandering op de arbeidsmarkt. De verwachting is daarbij zelfs dat enkele beroepen in 2022 erg populair gaan worden.

Makelaar

Een makelaar krijgt normaal gesproken een bepaald percentage over de verkoop van een huis. Aangezien de verkoopprijzen de lucht ingeschoten zijn, verdienen makelaars relatief veel geld. Mede daarom is het de verwachting dat de hoeveelheid makelaars in 2022 flink gaat stijgen.

Vastgoedbelegger

Ook is het de verwachting dat er meer en meer vastgoedbeleggers ten tonele verschijnen. Voor een vastgoedbelegger zijn het ook gouden tijden, ondanks de hoge huizenprijzen. Als je een goed pand weet te kopen, kun je hier moeiteloos meerdere appartementen van maken. Deze appartementen kun je vervolgens voor de hoofdprijs verhuren, aangezien er ook veel vraag naar huurhuizen is. Op deze manier is het als vastgoedbelegger mogelijk om een flink rendement te draaien. Een flink rendement waar uiteraard veel mensen naar op zoek zijn.

Data analist

Een beroep dat in de afgelopen jaren reeds erg populair is; data analist. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat deze populariteit aan blijft houden. Meer en meer bedrijven richten hun bedrijfsvoering namelijk volledig op data. Zij hebben dan ook behoefte aan mensen die de data op de juiste manier verzamelen, verwerken en analyseren.

Programmeurs

In de wereld van IT is een schreeuwend tekort aan goede programmeurs. De verwachting is dat dit tekort in de komende jaren aan blijft houden. Voor net afgestudeerde programmeurs biedt dit uiteraard ongekend veel mogelijkheden. De banen liggen voor het oprapen, waarbij het salaris ook ongekend hoog is. Voldoende reden wellicht om je om te scholen naar een programmeur?

Geef een reactie