Je bekijkt nu Wat vraag jij dit jaar voor de feestdagen?

Wat vraag jij dit jaar voor de feestdagen?

De feestdagen komen er weer aan. Voor veel mensen een tijd van ontspanning en cadeaus. Toch wordt er ieder jaar gigantisch veel geld verspild aan goederen die we niet of nauwelijks gebruiken. In deze blog noemen we verschillende opties om aan te denken wanneer jij je verlanglijstje maakt. Door duurzame keuzes te maken draag je niet alleen bij aan je eigen behoeften, maar ook aan een beter milieu.

Wat minder dingen

natuurlijk is een chocoladeletter of een kerstkrans altijd prima om te krijgen, maar wat zelf je voor de rest op je lijstje? Voor veel mensen zullen het goedkopere dingen zijn waar je in de praktijk weinig profijt van hebt, Je kunt dit jaar ook kiezen om bewust minder dingen op je lijstje te zetten. Eventueel kun je ook delen met je metgezellen dat je dit bewust doet.
Om de avond alsnog te vullen kun je ook gebruik maken van andere opties zoals het nuttigen van verschillende versnaperingen of en doen van spelletjes. Wanneer je ook nog eens gedichten toevoegt of samen liedjes zingt, kan het minder grote aantal cadeaus vast geen afbreuk doen aan de vulling van de avond.

Nuttige dingen

Wanneer we het dan hebben over nuttige dingen om te vragen, dan kun je aan verschillende dingen denken. Het kan zijn een kledingstuk van hogere kwaliteit, maar ook een meubelstuk, of bijvoorbeeld een gevulde gereedschapskoffer. natuurlijk is dit een investering voor de groep, en per persoon erg verschillend wanneer het gaat om de behoeften, maar zeker het overwegen waard, Een andere optie kan zijn om het wat beter betaalbaar te maken, maar erg functioneel. Denk bijvoorbeeld aan borden of bestek. Deze heb je nagenoeg iedere dag nodig, en zijn goed betaalbaar.

Cadeaubon

Zeker wanneer je metgezellen niet precies snappen wat je wilt hebben, is dit een goede optie. Op deze manier kun je naar eigen inzicht een duurzame aankoop doen. Een andere reden voor een cadeaubon kan zijn, dat het artikel wat je wenst, toch echt te prijzig is, Door middel van een cadeaubon kun je dan toch de totale kostprijs verlagen.

Geef een reactie