Je bekijkt nu Wat is het verschil tussen een normaal matras en een biologisch matras?

Wat is het verschil tussen een normaal matras en een biologisch matras?

Gemiddeld breng je zo’n derde van je leven in je bed door. Een goede nachtrust is belangrijk want het draagt bij aan een fit lichaam en een scherpe geest. Goed en gezond slapen is dan ook onontbeerlijk maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Wat je wel kunt doen is de omstandigheden te scheppen om zo goed en gezond mogelijk te slapen. En misschien wist je het niet maar op een ouder matras slaap je minder goed. Het is daarom aan te raden om elke vijf tot tien jaar je matras te vervangen. En nu we toch steeds meer bezig zijn om chemische producten zoveel mogelijk ons huis uit te krijgen, sluit de aanschaf van een biologisch matras van Una Matras geheel aan op deze ontwikkeling.

Waarom een biologisch matras?

Matrassen worden vaak gemaakt van polyether, koud -of traagschuim of van synthetisch latex. Tijdens het productieproces van een polyether en traag- en koudschuim matras worden schadelijke stoffen toegevoegd. Hoewel latex een natuurlijk materiaal is wordt het, om synthetische latex te produceren, gemengd met chemicaliën. De meeste synthetische latexmatrassen zijn niet natuurlijk en de dampen van synthetische latex kunnen gezondheidsklachten veroorzaken zoals een droge keel of een verstopte neus. In Nederland mag je iets al snel natuurlatex noemen. Daarvoor hoeft er maar 35% natuurlijke latex in aanwezig te zijn. Een Una matras biologische matras bestaat uit 100% natuurlatex.

Gezond en comfortabel slapen

Natuurlatex en andere natuurlijke materialen zoals katoen of wol zijn goede materialen om matrassen mee te maken mits de grondstof verbouwd is zonder gebruik van pesticiden. Zo’n matras van natuurlijk materiaal is hypoallergeen, antibacterieel, antimicrobieel en waterafstotend. De bestanddelen van de natuurlijke materialen zorgen voor het afvoeren van het lichaamsvocht en biologische matrassen blijven koel tijdens warme zomers en warm in koude winters. Daarnaast zorgt de natuurlijke elasticiteit van latex voor een goede drukverdeling en is ondersteunend. Dankzij het gebruik van natuurlijke chemische vertragers zijn de biologische matrassen van Una ook brandwerend.

Biologisch gecertificeerde materiaal

Una Matras biologische matrassen zijn gemaakt van gecertificeerde biologische materialen. Dit houdt in dat er bij de productie van jouw biologische matras er geen chemische bewerkingen plaatsvinden en er ook geen schadelijke stoffen in verwerkt worden. In de fabriek in Beieren worden de matrassen en aanverwante producten gemaakt volgens normen van GOTS en GOLS. Daarnaast zijn ze ook klimaatneutraal.

Geef een reactie