Je bekijkt nu Wat is het upcyclen van meubels

Wat is het upcyclen van meubels

Het upcyclen van meubels betekent als ware het restaureren van meubels, je blaast er nieuw leven in en geeft ze een nieuwe kans. Deze trend is razend populair onder jongeren en studenten die hun woonruimte moeten aankleden met een zeer beperkt budget. Upcycling maakt het mogelijk om toffe meubels te creëren waar je een heel eigen twist aan geeft. Bekijk de website van Studio Nine Design Bergen op Zoom voor een professioneel voorbeeld van upcycling.

Het scoren van upcycle meubels

Ben je op zoek naar meubels om zelf te gaan upcyclen? Dan is het in eerste instantie een goed idee om verschillende tweedehands winkels in de buurt af te gaan voor koopjes. Kun je hier niets vinden dan kun je natuurlijk nog op zoek gaan op Marktplaats of Facebook. Het voordeel aan deze platformen is dat je efficiënt op zoek kunt gaan. Je kunt zoeken op enkel gratis meubilair of specifieke items. Mocht je aan de slag gaan met een stoel of bank dan kan een nieuwe bekleding wonderen doen. Kleur is nu ontzettend hip dus ben niet bang om verschillende kleuren te gebruiken. Je kunt ook oude kleding gebruiken en hiermee je nieuwe bank of stoel te bekleden. Zo heb je een nieuw, uniek meubelstuk wat volledig bestaat uit hergebruikte materialen.

Begin met kleine accessoires

Twijfel je nog over je upcycle kwaliteiten dan is het mogelijk om zo klein te beginnen als je zelf wilt. Kleine accessoires zijn in huis namelijk net zo belangrijk als grotere meubels. Je kunt beginnen met een kapstok, bijzettafel of kastje. Het fijne van upcyclen is dat fouten herstelbaar zijn met een schuurmachine en een laag verf. Ben dus zeker niet bang om fouten te maken en leer ervan. 

Waar haal je gereedschap en materialen?

Afhankelijk van je budget kun je voor je gereedschap naar een lokale bouwmarkt gaan, ook kun je opnieuw online platformen afspeuren voor gratis of goedkope gereedschapskisten. Materialen zoals verf en dergelijke kun je ook bij een grote bouwmarkt kopen maar zelfs de Action heeft redelijke verf en lak in huis. Je betaalt hier slechts een klein deel van de retailprijzen bij een bouwmarkt en de kwaliteit is nog redelijk! Je kunt het echt zo gek of goedkoop maken als je zelf wenst.

Geef een reactie