Je bekijkt nu Wat is cortenstaal?

Wat is cortenstaal?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Cortenstaal is een metaalsoort welke al vele jaren gebruikt wordt in de tuin. Cortenstaal is erg gewild als materiaal voor diverse objecten. Bijvoorbeeld kunstwerken, bloembakken, brievenbussen en buitenverlichting. En dat is begrijpelijk want cortenstaal heeft een warme, bruine kleur. Hierdoor is de uitstraling natuurlijk. Hierdoor past cortenstaal in elke tuin. Zowel in een moderne tuin, een klassieke tuin als een romantische tuin. Dit komt omdat de natuurlijke bruine kleur van cortenstaal een warme uitstraling heeft.

Cortenstaal plantenbak

De mooie cortenstalen plantenbakken kun je ook in jouw tuin gebruiken. Bij TuinExtra kun je cortenstalen plantenbakken kopen in verschillende vormen en maten. De cortenstaal plantenbakken hebben een natuurlijke uitstraling. De bakken hebben een brede rand van 5 centimeter. De plantenbakken zijn gemaakt van 2 millimeter A-cortenstaal. Er zijn vierkante, ronde, ovale en rechthoekige bloembakken beschikbaar in vele verschillende afmetingen. Van kleine plantenbakken van 40 x40 cm tot grote plantenbakken van 200 x 200 cm. Maar ook een cortenstaal plantenbak zonder bodem en verrijdbare bloembakken met wielen. De zwenkwielen zitten verzonken onder de bodem van de bloembak en zijn daardoor minimaal zichtbaar. Wenst u een andere afmeting bloembak ? Dan kan er een cortenstalen plantenbak voor je op maat gemaakt worden. De cortenstalen bloembakken zijn vorstbestendig en daardoor erg duurzaam.

Hoe roest cortenstaal?

De roestige, bruine kleur van cortenstaal ontstaat wanneer het blank cortenstaal aan het vocht in de buitenlucht blootgesteld wordt. Voornamelijk als gevolg van regen. Het materiaal gaat daardoor oxideren door vocht. De patina roest laag beschermt het cortenstaal, waardoor er geen zuurstof meer bij het staal kan komen. Hierdoor ontstaat een zeer duurzaam materiaal waar je nog vele jaren onderhoudsvrij plezier van hebt. De dikte van cortenstaal wordt dus niet dunner en dit zorgt ervoor dat je vele jaren kunt genieten van een cortenstalen bloembak in de tuin.

Ben je echter op zoek naar een plantenbak van een ander materiaal? Kijk dan ook eens bij de polyester kunststof plantenbakken of hardhouten bloembakken. De bloembakken van hardhout hebben net als het cortenstaal bakken een mooie natuurlijke uitstraling. De plantenbakken van antraciet polyester hebben as eigenschap dat ze onderhoudsvrij zijn en licht van gewicht en daardoor eenvoudig te verwerken zijn. Kijk op www.TuinExtra.nl of bezoek de showroom in Kaatsheuvel.

Geef een reactie