Je bekijkt nu Wat als je last hebt van een te lage waterdruk?

Wat als je last hebt van een te lage waterdruk?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Misschien komt het herkenbaar voor: je stapt in de zomer onder de douche en ondanks de grote regendouchekop in je badkamer, komt er niet veel meer dan een dun straaltje water uit. Dat is natuurlijk enorm frustrerend, maar hoe komt dat en wat kun je er aan doen? Dat leggen we je in dit artikel uit.

De oorzaken van een lage waterdruk

In principe moet de waterdruk altijd in orde zijn, als dat niet het geval is, kan het zijn dat de zeefjes van je kranen door kalkaanslag verstopt zijn. Je kunt deze zelf losdraaien en schoonmaken. Het kan ook zijn dat de hoofdkraan of een van de tussenkranen niet volledig openstaat, dan is het slechts een kwestie van het even opendraaien van die kranen.

Soms is ook het waternet overbelast, bijvoorbeeld op erg warme dagen in de zomer. Het kan zijn dat er dan een paar dagen lang wat minder water uit je kraan komt.

De oplossing

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een te lage waterdruk op te lossen. Vraag bijvoorbeeld eerst eens bij je buren na of zij hier ook last hebben. Is dit het geval? Dan kun je dit bij het waterbedrijf melden, dat is namelijk verantwoordelijk voor alle leidingen buitenshuis. Hebben je buren nergens last van? Dan zit het probleem waarschijnlijk binnenshuis en kun je een loodgieter inschakelen.

Het kan zijn dat de loodgieter niet, of niet veel voor je kan betekenen. Ook dan kun je de waterdruk in je woning nog verhogen. Dit kan gemakkelijk met een drukverhoger van softwatersystems.nl. Deze drukverhogers worden door een expert van Soft Water Systems geïnstalleerd en zorgen er vervolgens voor dat de waterdruk in je leidingen verhoogd wordt. Dankzij die verhoogde druk komt er dan weer meer water uit je kraan en ook dan is je probleem gelukkig opgelost!

Geef een antwoord