Je bekijkt nu Wanneer een hovenier inschakelen?

Wanneer een hovenier inschakelen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het hebben van een mooie tuin is een echte toevoeging aan je wooncomfort. Daarnaast zal ook de waarde van je woning kunnen verhogen mits de tuin goed is aangelegd en juist wordt onderhouden. Dit zijn zo een aantal zaken waar een hovenier als Habro Tuinen aan bij kan dragen. In dit artikel geven we een aantal zaken aan wanneer je een hovenier kan inschakelen.

Lastige grond voor een goede tuin?

Elk gebied is niet even gemakkelijk om een tuin aan te kunnen leggen. Heeft jouw tuin bijvoorbeeld een grote hoeveelheid veengrond, dan heb je automatisch al weer ander type planten nodig dan wanneer je tuin beschikt over grond met zilte aarde. Als je dan telkens blind naar een tuincentrum gaat en wat planten koopt, zul je telkens zien dat na een bepaalde tijd de planten dood zullen gaan. Hiervoor kan de hovenier een beplantingsschema opstellen welke past bij de bodemsamenstelling van je tuin.

Wil je een exotische tuin?

Niet iedereen is gecharmeerd van een terras met een gazon in de achtertuin. Soms heeft men een exotische smaak op het gebied van de planten die men in de tuin wilt hebben. In deze gevallen is het beste om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Alles kan dan vervolgens naar wens worden aangelegd. Indien nodig kan de hovenier de planten ook voor je onderhouden. Exotische planten hebben namelijk vaak specifiek onderhoud nodig, wat niet voor iedere huizenbezitter is weggelegd. Kortom wil je ongebruikelijk bomen en planten in de tuin, schakel dan een hovenier in om jouw tuinwensen te voorzien.

Tuin laten opknappen

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht en ben je niet tevreden over de huidige staat van de tuin? Dan kun je deze laten opknappen door een hovenier. Deze zal een eerst een compleet nieuw tuinontwerp maken op basis van jouw wensen en behoeften. Als dat eenmaal rond is zal de hovenier vervolgens de oude tuin weghalen en de nieuwe voor je aanleggen.

Geef een antwoord