Je bekijkt nu Waarom achterstallig onderhoud gevaarlijk is

Waarom achterstallig onderhoud gevaarlijk is

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Achterstallig onderhoud is met name gevaarlijk voor je gezondheid en portemonnee. Het niet op juiste manier plegen van het benodigde onderhoud aan je woning kan flinke schade veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan lekkages aan daken of verstoppingen. Heb je thuis een verstopping waar je vanaf wilt? Bel dan de experts van ontstoppingsdienst DG Riooltechniek. Zij hebben de juiste vaardigheden en materialen om iedere verstopping te verhelpen. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid om een riolering preventief te laten controleren met camera’s. Zo weet je direct welke plekken aandacht nodig hebben en waar de zwakke punten van de gehele riolering zitten.

Achterstallig onderhoud aan daken

Daken zijn vaak het slachtoffer van achterstallig onderhoud, je ziet namelijk niet direct dat er onderhoud nodig is en het is lastig om zelf op onderzoek uit te gaan. Daken worden in Nederland blootgesteld aan veel regen, wind en enkele dagen per jaar intense hitte. Deze combinatie zorgt ervoor dat onze daken snel slijten en daarom behoefte hebben aan voldoende onderhoud, dit krijgen ze spijtig genoeg niet altijd. Er gaat veel warmte verloren via slecht onderhouden of geïsoleerde daken. Daarnaast zorgen lekkages voor schade aan muren, meubels en isolatie.

Schade aan riolering

Een ander onderdeel van de woning waar je geen schade aan kunt zien is de riolering, vaak wordt gedacht dat er geen probleem is tot je ineens met een verstopte afvoer zit. Het is verstandig om de specialisten van DG Riooltechniek in te schakelen. Zij verhelpen de verstopping of kunnen voorafgaand een onderzoek doen naar de huidige staat van de riolering. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte problemen te staan. Ook wanneer er geen verstopping is kan een slecht onderhouden riolering zorgen voor nare problemen. Denk aan teruglopend water of slechte geuren in huis.

Slecht voor de gezondheid

Wanneer aan een woning voor zeer lange periodes niets gedaan wordt kan het invloed hebben op de gezondheid van de bewoners. Water wat via het dak door de woning trekt kan schimmel veroorzaken. Dit is zeer slecht voor de luchtkwaliteit en kan blijvende schade veroorzaken. Wanneer schimmel zich voordoet in een woning kan deze zelfs onbewoonbaar worden verklaard. Ben verstandig en voorzie de woning van het benodigde onderhoud, dit voorkomt een hoop problemen, kosten en ongemakken in de toekomst.

Geef een reactie