Je bekijkt nu Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bij nieuw zul je niet vaak verborgen gebreken tegenkomen, maar natuurlijk zijn er wel andere aspecten die van belang zijn wanneer je een nieuwbouwwoning koopt. In dit artikelen geven we enkele voorbeelden van aspecten waar rekening gehouden mee moet worden.

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Veel van deze voordelen zijn persoonlijke voorkeur. Over het algemeen kiest men voor nieuwbouw wanneer men houdt van schoon en strak en dat alles perfect past bij de wens van de bewoners.

Andere vinden dit weer helemaal. Alles strak, geen geschiedenis, geen emoties. Is dit zo dan is een nieuwbouwwoning niks voor jou en zul je eens moeten kijken naar woningen gebouwd zijn in de vorige eeuw.

Wil je toch een huis kopen in Roosendaal. Lees dan verder over onze tips bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Bekijk eerst je financiële mogelijkheden

Dit is logisch, maar zeker bij nieuwbouwwoningen in dit van groot belang en soms moeilijk in te schatten hoeveel alles daadwerkelijk gaat kosten. Ook heb je vaak dubbele hypotheek, omdat je de koop al doet voordat je huis klaar is en je wellicht extra kosten moet maken om ergens te kunnen wonen.

Ga alleen akkoord na een grondige eindinspectie

Je woning is dan eindelijk klaar! De dubbele lasten zijn weg en je kunt heel nieuw leven beginnen in je nieuwe huis. Maar om meteen nog een tip te geven, zorg ervoor dat een deskundige het huis grondig geïnspecteerd hebt, voordat je er gaat wonen. Zijn er dan mankementen of afspraken niet nagekomen, dan ben je er nog op tijd bij en kan dat meteen geregeld worden. Wacht je hiermee dan bestaat er in de meeste gevallen weer een onnodige discussie die jij had kunnen voorkomen, wanneer je meteen een deskundige had ingehuurd.

Zijn er inderdaad mankementen of afspraken niet nagekomen, dan heeft de verkoper nog 3 maanden om dit op te lossen. Tevens is dit het ook belangrijk, wanneer de verkoper eenmaal de fout toegeeft, leg dit vast in een contract dat ook door de verkoper getekend wordt.

Is nu alles volledig naar je wens, dan kan je eindelijk genieten van je nieuwe woning.

Geef een reactie