Je bekijkt nu Waar moet ik zijn voor bubbelbaden?

Waar moet ik zijn voor bubbelbaden?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je ziet ze steeds vaker bij de mensen thuis in de badkamer: bubbelbaden. In eerste instantie ben je dan geneigd om meteen aan luxe te denken, aan wellness. Voor een deel is dat ook zo. Toch kunnen mensen ook om heel andere redenen gebruik maken van bubbelbaden. Behalve heel erg lekker, luxe en voor een gevoel van wellness zorgt, hebben met name veel mensen met gezondheidsklachten baat bij een bubbelbad.

Eerste kennismaking met bubbelbad in zwemparadijs

De meeste mensen komen voor het eerst in aanraking met een bubbelbad in een zwemparadijs. Daar heb je ze vaak volop en om de zoveel tijd gaan de bubbels aan en zie je de bubbelbaden vol zitten met mensen die er zichtbaar van genieten. Is het in de zwembaden nog een kwestie van wachten op de bubbels, daar heb je met een eigen bad zelf de regie in handen. Je kunt thuis met een draaiknop zelfs de kracht van de bubbels bepalen.

Zo spoel je de stress van alle dagen van je af

In eerste instantie is het gewoon lekker om zo nu en dan eens in een bubbelbad te zitten. Het is de manier om je van de stress van de dag te ontdoen. Het is ontspanning in optima forma. Het is tot rust komen. Je laat de stress in het water achter en kunt er na een half uurtje bubbelbad weer goed tegen. Het is voor iedereen goed overigens, een bubbelbad nemen. Zo is bewezen dat het ten goede komt van de doorbloeding van de spieren. En een betere doorbloeding betekent dat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Mensen met artrose hebben heel veel baat bij bubbelbaden

Mensen met serieuze klachten doen ook vaker en vaker een beroep op bubbelbaden. Mensen met artrose bijvoorbeeld, kunnen in een bubbelbad hun spieren ontlasten en dat is er prettig voor deze groep mensen. Het is eveneens een feit dat mensen met serieuze spijsverteringsproblemen baat hebben bij een bubbelbad en mensen met cellulitis moeten eigenlijk ook eens tussen de beschikbare bubbelbaden kijken of er een geschikte is voor hun badkamer. Want ook deze groep mensen heeft echt baat bij een bubbelbad.

Houd het water wel onder de 40 graden Celsius

Door je tegoed te doen aan de geneugten van de bubbelbaden, worden de lichaamsweefsels versterkt. En zo hebben een grote groep mensen nadrukkelijk baat bij een bubbelbad en is bewezen dat een bubbelbad meer is dan een luxeproduct. Mocht je een van de vele beschikbare bubbelbaden kopen, weet dan wel dat je bij voorkeur niet langer dan een half uur in een bubbelbad gaat. De kans is dan groot dat je in slaap valt, iets dat nogal eens voorkomt. Houd de temperatuur onder de 40 graden. Anders kun je – zeker als je ook nog eens in slaap sukkelt- zomaar met oververhitting te maken krijgen. En dat moet je zien te voorkomen. Voor het overige heeft een bad vol bubbels eigenlijk alleen maar voordelen. En er is tegenwoordig een bad voor elke badkamer beschikbaar.

Zien hoe een bubbelbad in jouw badkamer past? Neem een kijkje in de showroom bij de Douchezaak!

Geef een reactie