Je bekijkt nu Waar kun je een grillpan voor gebruiken?

Waar kun je een grillpan voor gebruiken?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedereen heeft er wel eens een gehad: een grillpan. Maar wat kun je er precies mee? En hoe onderhoud je een grillpan? Lees er hier meer over!

Meer dan grillen

Een grillpan is om mee te grillen. Dat is vanzelfsprekend. Je kunt echter meer met een grillpan dan alleen grillen. Zo kun je veel grillpannen ook in de oven doen. Op deze manier kun je er ook mee braden. Perfect voor de feestdagen! Natuurlijk kun je ook snel wat bakken in een grillpan. Voor wat inspiratie hebben we een heerlijk gebraden kip recept hier voor jou!

Wat heb je nodig:

  • Hele kip
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 wortel
  • 1 broccoli
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat je van te voren alle groente snijd. Snijd de broccoli in roosjes en de wortel in blokjes. Versnipper de ui en plet de knoflook. Nu kun je beginnen met het verhitten van de grillpan. Doe 2 el olijfolie in de pan en zorg ervoor dat het goed heet wordt. Pak één of twee tangen om de hele kip goed om te kunnen draaien. Schroei alle kanten van de kip dicht en haal de pan van het vuur.

In de tussentijd kun je de oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Klop de twee eieren los en voeg de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Smelt de boter in een pan met het laurierblad en rozemarijn. Zorg dat het botermengsel wat afkoelt en voeg het toe aan het ei mengsel. Strijk het ei mengsel over de hele kip heen. Verspreid de versnipperde ui in de grillpan en zet de grillpan in de oven voor 20 minuten.

Haal na 20 minuten de grillpan eruit. Bestrijk de wortel en broccoli met wat olijfolie en voeg het toe aan de grillpan. Zet het vervolgens weer in de oven voor 30 minuten. Laat het nog 5 minuten rusten, nadat je het uit de oven haalt. Nu kun je heerlijk genieten van een gebraden kip!

Onderhouden

Na het maken van zo’n heerlijk recept, moet je de boel ook helaas opruimen. Bij vele andere pannen is het beter om de pan niet in de vaatwasser te doen. Handwassen met een milde zeep en een zachte spons werkt het beste. Zo blijft de baklaag op de pan beter intact en kun je langer genieten van jouw pan. Stapel je pannen ook niet op elkaar, dit kan voor krassen zorgen. Mocht je ze toch willen stapelen, leg er dan een beschermlaag tussen.

Geef een reactie