Je bekijkt nu Tips om je interieur herfstproof te maken

Tips om je interieur herfstproof te maken

Niets is fijner dan het moment dat je lekker op de bank ligt onder een deken en dat je de regen hoort tikken op de ramen. De herfst staat weer voor de deur, en dit soort momenten zullen we nog regelmatig gaan meemaken. Ook is het een goed moment om je huis nét wat gezelliger en knusser te maken. Wij delen vandaag een aantal tips om je met kleine aanpassingen dit warme gevoel in je interieur kan creëren.

Vervang allereerst de kleuren in je huis. In de zomer zijn accessoires vaak in koele kleuren maar in de herfst is het tijd voor de warme kleuren. De kleuren rood, oranje, bruin en okergeel stralen deze warmte uit. Vervang bijvoorbeeld de kleuren van je kussens op de bank. Kussens geven een huiselijke sfeer en met de herfstkleuren ziet het er al meteen anders uit. Ook kan je kleuren van je kaarsen, onderzetters, waxinelichthouders veranderen in de warme kleuren.

Kaarsen zijn ook onmisbaar tijdens het najaar. Je kan kiezen voor wat kleinere kaarsjes of voor een echte eyecatcher. Pas wel op dat het niet te veel wordt, dit ziet er juist rommelig uit. Ook geurkaarsjes zijn heerlijk.

Naast kussens op de bank zijn plaids ook een must. Een plaid kan een hele mooie accessoire zijn voor op de bank of een grote stoel. Maar het allerlekkerste is om er lekker onder te kruipen met een kop thee of een koffie en je favoriete serie te bingewatchen. Wil jij weten hoe thuis een leuke koffiehoek kan creëren voor de herfst? Kijk dan op Woonvariant.be

Een vloerkleed kan ook heel veel doen voor je zithoek. Het zorgt er niet alleen voor dat je geen koude voeten hebt maar het geeft je interieur ook een upgrade. Als je een openhaard of een gashaard hebt, dan zit je natuurlijk goed tijdens de herfst. Zorg dat je hem blijft onderhouden en dat de schoorsteen schoon is om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De een vind het misschien wat moeilijker dan de andere maar geniet van de herfst. Ga een lekkere wandeling maken in het bos en geniet van alle kleuren om je heen. Ook benieuwd hoe je naast je interieur je tuin klaar kan maken voor de herfst? Kijk dan op Extrawonen.nl

Geef een reactie