Je bekijkt nu Tips om geld te besparen en toch een leuke kerstsfeer te hebben

Tips om geld te besparen en toch een leuke kerstsfeer te hebben

Iemand die een beetje fan is van kerstmis tovert het liefst het hele huis om in een kerstparadijs. Maar daar zit zeker een kostenplaatje aan verbonden. De maand December is over het algemeen een duurdere maand. Of je nu veel of weinig geld hebt tips om het betaalbaar te houden, komt bij iedereen wel van pas. Daarom lees je hieronder bespaartips om je huis goedkoop te versieren voor kerst!

Maak je kerstdecoratie zelf

Het is niet alleen leuk om te doen, je krijgt ook nog unieke, persoonlijke kerstversiering. Ook nog heel leuk om een keer als cadeau weg te geven. Hieronder vind je drie leuke ideeën ter inspiratie:

  • Kaarsen versieren met kaneelstokjes: Door de kleur passen kaneelstokjes perfect bij het najaar en zodra het warm wordt, geven ze ook nog een heerlijke geur af. De stokjes kun je daarna weer gebruiken, doordat ze niet met lijm vastgemaakt worden maar met elastiek en touw.
  • Kerst schilderijen van mos: Je tekent eerst wat je wilt hebben en daarna beplak je het met decoratie mos en lijm.
  • Kerstboom gemaakt van mandarijnen: Als je een piepschuimen kegel hebt prik je daar al je mandarijnen op met sateprikkers totdat je een soort van piramide hebt van mandarijnen.

Haal kerstgroen en decoratie uit de tuin of een bos

Je kunt van een spar een paar takken knippen en er een paar lampjes in doen. Vervolgens zet je ze in een vaas en je hebt je kerstverlichting binnen af. En het is ook nog gratis. Ook staan dennenappels en ander bosgroen fantastisch. Daarnaast zijn er meestal op de markt ook betaalbare kersttakken en kerststukjes verkrijgbaar.

Koop een paar opvallende nieuwe kerstballen

Wil je dit jaar toch een nieuwe kleur toevoegen aan de kerstboom, maar heb je geen behoefte om geld uit te geven aan een complete collectie kerstversiering? Dan is het belangrijk om slim om te gaan met wat je al hebt, mix en match. Koop een paar opvallende versieringen in de nieuwe kleur en een paar goedkope kerstballen in de oude kleur. Zorg ervoor dat de nieuwe decoraties goed opvallen!

Geef een reactie