Je bekijkt nu Tips om de luchtvochtigheid in huis te verminderen

Tips om de luchtvochtigheid in huis te verminderen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een te hoge luchtvochtigheid is een veelvoorkomend probleem dat het wooncomfort in een woning drastisch kan verminderen, buiten dat kan het ook nog eens leiden tot gezondheidsproblemen van de inwoners. Een handig apparaat wat je in je huis kunt ophangen is een hygrometer, dit apparaat geeft inzicht in de luchtvochtigheid in je huis en hierdoor zie je gelijk of dit goed of juist te hoog is. Heb je last van vochtproblemen in je huis? Neem dan contact op met Alpha Vochttechniek. Gelukkig zijn er ook altijd een aantal dingen die je kunt doen om de luchtvochtigheid te verminderen, in dit artikel geven we een aantal tips.

Isoleer het huis goed

Het is zeer belangrijk om het vocht dat buiten zit ook echt buiten gehouden wordt, isolatie kan buiten dat het helpt om warmte binnenshuis te houden ook nog eens helpen om het vocht buiten te houden. Nieuwbouw huizen en appartementen worden tegenwoordig standaard al heel goed geïsoleerd, bij oudere huizen is dit echter meestal niet het geval. Ben jij eigenaar van een ouder huis met een slechte of geen isolatie? Dan zijn er alsnog allerlei mogelijkheden om dit nog te laten doen.

Goede ventilatie

Een goede ventilatie in het huis is misschien wel het belangrijkste om te veel vocht weg te kunnen halen. Ook dit is bij nieuwere huizen meestal al standaard en goed verzorgd, bij oudere huizen vaak niet. Je kan op natuurlijke manier ventileren, door deuren, ramen en ventilatieopeningen open te zitten. Behalve dat het zorgt voor een lagere luchtvochtigheid brengt het ook nog eens veel frisse lucht naar binnen, wel zo gezond. Je kan echter ook ventileren door airconditioning en ventilatoren, door deze apparaten kan je het hele jaar door een constante luchtvochtigheid in je huis hebben. Belangrijke ruimtes om goed te isoleren zijn keukens en badkamers, het is wel duidelijk waarom dat is.

Zorg voor veel planten in huis

Buiten dat planten mooi zijn en zorgen voor de benodigde zuurstof, zijn ze ook nog eens ideaal om overtollig vocht in je huis weg te halen. Planten kunnen dus erg belangrijk zijn om de luchtvochtigheid in je huis goed te kunnen controleren, het is echter wel belangrijk om in de gaten te houden dat niet iedere plant deze eigenschap heeft. Let hier dus goed op wanneer je wilt dat de planten die je in je huis gaat zetten dit ook werkelijk moeten gaan doen.

Geef een reactie