Tips en tricks om je oude meubels op te knappen

Tips en tricks om je oude meubels op te knappen

Oude meubels opknappen, een hobby die helemaal niet zo moeilijk en je kan dat met een groot aantal technieken doen. Een paar van die technieken gaan we met u doornemen zodat u de mooiste meubels zelf kunt maken. Dit doen we natuurlijk in de populairste stijlen voor je interieur.

Waar kan je oude meubels op de kop tikken

Het makkelijkste is in een kringloopwinkel. ga dan naar gemeenten waar de levensstandaard hoog is. Daar is veel aanbod en weinig vraag. Zo kun je dus oude meubels op de kop tikken voor een redelijke prijs van hoge kwaliteit. In grote gemeenten is vaak veel vraag, daardoor is het aanbod beperkt en de prijs te hoog. Je kan natuurlijk ook kijken op Facebook en op marktplaats, maar met een kleiner budget is zijn kringloopwinkels de beste opties.

Geverfde of gelakte (afgewerkte) Meubels opknappen

Eerst maak je hem helemaal schoon en ga je hem goed ontvetten. Je weet niet wat de vorige eigenaar ermee heeft gedaan. Ontvet het met witte doek. Dan kan je zien of de kast nog vuil afgeeft. en dan gaan we aan de slag.

Bij het opknappen van oude meubels is de basis altijd hetzelfde. Goed ontvetten. Daarna 2 keer dun verven en dan twaalf uur laten drogen. Als de verf droog is dan kan je beginnen met verschillende technieken. Voorbeelden hiervan zijn distressing of zoals ze het in nederlands noemen doorschuren.Als je geen technieken wilt en tevreden bent met het resultaat wax je de kast gewoon af met Soft Wax en ben je klaar.

Oude meubels opknappen met distressing

Distressing is het ouder maken van een meubelstuk en het een verweerde look geven. Je gaat heel subtiel meubelstuk schuren, op de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Dat zorgt dat het er heel natuurlijk uitziet. De 2e laag breng je aan in de originele kleur. Als je dan gaat doorschuren komt de lichtere kleur, die van hetzelfde pigment is naar boven en krijg je een heel erg mooi effect.

Oude meubels opknappen en afwerken

Je kan meubels afwerken met Soft Wax. Of een combinatie van verschillende soorten waxen gebruiken. Een leuke andere soort manier is om vintage wielen van wielenoutlet onder jouw meubel te plaatsen.Het is niet alleen makkelijk voor het eenmalig verplaatsen maar ook voor meubels die je dagelijks verplaatst. Zoals stoelen. Met dit soort vintage wieltjes past het goed bij de eventueel geplaatste wax.

Geef een reactie

Sluit Menu