Je bekijkt nu Soepel verhuizen doe je zo

Soepel verhuizen doe je zo

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Soepel verhuizen doe je zo

Verhuizen: het is altijd een ding. Dozen verzamelen, sorteren, inpakken, weggooien… het hoort er allemaal bij. Voor opruimgoeroes is het een droombezigheid, voor anderen de hel. Maar wees gerustgesteld: met onderstaande tips helpen we je een handje op weg. Zo gaat jouw verhuizing soepel en snel en ben je binnen mum van tijd over naar je nieuwe woning!

Vóór de verhuisdag

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor een verhuizing. Daarom moet je ook goed rekening houden met de volgende zaken:

  • Hulp regelen: doe dit op tijd! Vraag aan familie, vrienden en kennissen of ze eventueel kunnen helpen. Het gaat immers sneller als er meer handen bij betrokken zijn. Ze hoeven helemaal niet technisch of een timmerman te zijn, maar als al ze kunnen helpen met dozen tillen en sjouwen scheelt het al een op. Wel handig om altijd even een herinnering te sturen en daarna natuurlijk een bedankje!
  • Opruimen: bekijk per kamer wat je wel en niet mee wilt nemen naar het nieuwe huis. Moet dat oude kastje echt mee? Of al die spullen op zolder van tien jaar geleden?
  • Inpakken: verzamel papier en koop dozen. Bijvoorbeeld door het opsparen van oude kranten. Hier kan je breekbare spullen in doen. Zorg er wel voor dat de dozen allemaal heel zijn en van goede kwaliteit.

Tijdens de verhuisdag

Op de dag zelf zal het verhuisbedrijf veel werk uit handen nemen. Toch kan jij een aantal dingen doen zodat het nog beter verloopt:

  • Houd een plekje dichtbij het huis vrij voor de verhuiswagen. Zo hoeft niemand ver te lopen met zware dozen of meubels.
  • Luister naar de verhuizers. Hoe graag je de regie ook zelf in handen wilt hebben, de verhuizers doen dit dagelijks en weten hoe ze het het beste kunnen aanpakken. Natuurlijk staat iedereen open voor vragen, maar werk vooral goed mee zodat het nog vlotter gaat!
  • En als laatste: drink en eet genoeg!

Als alles gedaan is, kan je de dozen rustig uitpakken en alles een mooi plekje geven in de nieuwe woning. Neem daarna ook lekker genoeg vrije tijd, want verhuizen is niet niks. Kijk eens op de website van Van der Velde Verhuizingen voor meer informatie en hoe zij jou kunnen helpen met een goede verhuizing!

Geef een reactie