Je bekijkt nu Schakel een stukadoor in voor egale wanden

Schakel een stukadoor in voor egale wanden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Stukadoor: Stucwerk in bestaande en nieuwbouw panden

Stucwerk op wanden in de woonkamer

De stukadoor zorgt ervoor dat wanden compleet strak worden gemaakt. Stucwerk is een soort metselwerk wat op plafonds en wanden wordt toegepast zodat wanden direct klaar zijn om behang overheen te plakken en te verven. Veel wanden bevatten kieren of naden, maar ook boorgaten of timmergaten. Met stukadoor worden deze oneffenheden snel en vakkundig weg gewerkt. Vaak zijn nieuwbouw woningen behang klaar maar soms zijn de muren toch nog niet helemaal gelijk. Met stucwerk kunnen tevens muren gelijk worden gemaakt. Verf of behang hecht niet altijd even goed op gaten en scheuren in muren. Deze blijven dan na verven ook vaak zichtbaar. Stucwerk kan zowel op plafonds, muren als gipswanden worden toegepast. Er zijn verschillende soorten stucwerk mengsels denk aan beton cire, pleisterwerk en gips. De ervaren vakman weet exact hoe hij stucwerk aan moet brengen. Ook kunnen bestaande wanden goed worden gerenoveerd met stucwerk.

Stucwerk en pleisterwerk

Pleisterwerk zorgt voor een strakke egale look. De kleur wit geeft een ruime sfeer aan de woning. Daarom wordt er vaak voor witte kleuren gekozen. In de Verenigde Staten wordt pleisterwerk vrijwel in elke woning toegepast zowel aan de binnen als buitenkant. Met het Amerikaanse concept waarmee de vakman werkt wordt pleisterwerk net zo strak als een Amerikaanse villa. Er kan zowel een geheel nieuwe pleisterlaag worden aangebracht als het renoveren van bestaande pleisterwanden en plafonds.

Beton cire: Ga voor industrieel en minimalistisch

Beton cire in een modern huis

Beton cire is een moderne toepassing voor een ware beton look in de woning. Zowel wanden als gietvloeren kunnen met beton cire worden gerealiseerd. Anno 2020 is deze look vaak in woningen en kantoren terug te vinden. Maar ook de horeca kiest vaak voor beton cire toepassingen. De moderne look past bij een industrieel interieur. Omdat beton cire een koele look geeft kunnen er wat warme objecten in de woning worden geplaatst zoals een inbouwhaard in een nis. In beton cire kunnen meerdere nissen worden gemaakt om decoratie in te plaatsen. Het materiaal is vrijwel onderhoudsarm en makkelijk af te nemen met een doekje. Het materiaal bestaat uit cement, kunsthars, kleurstof en kiezel en droogt vrij snel. Het is in tegenstelling tot bouw beton echt voor decoratie maar biedt ook veel stevigheid. Beton cire kan ook over bestaande tegels worden geplaatst.

Beton cire kiezen voor de keuken

In de keuken kan beton cire goed dienen omdat het zo makkelijk schoon is te maken. Denk aan spatten van etenswaren tijdens het koken. Als je beton cire over bestaande keukentegels wilt laten plaatsen dienen deze wel recht en waterpas in de muur te zitten voor het beste resultaat. Dit omdat het mengsel dan egaal hecht.

Latex machinaal laten spuiten

Latex in de woonkamer

Latex verf wordt aangebracht door middel van een spuittechniek. De verf wordt zo netjes en gelijk over de muur of het plafond verdeeld. Airless verfspuiten wordt door een ervaren vakman gedaan. Het heeft vele voordelen ten opzichte van een verfroller. Zo zijn er geen strepen en oneffenheden meer zichtbaar bij het machinaal laten spuiten van latex. Tevens zijn er veel soorten kleurtinten mogelijk die bij het interieur passen. Latex kan het beste pleisterwerk worden gespoten omdat het daaraan goed hecht.

Latex op het plafond en muren

Er wordt eerst een laag gips of pleisterwerk aangebracht op het oppervlak. Vervolgens als dat droog is wordt er een voorstrijk primer met een kleurpigment gebruikt als onderlaag. Dit is voor optimale hechting. Ook dit gebeurd met een spuitmachine. Daarna kan de er een onderlaag latex worden aangebracht. Indien deze nog niet voldoende dekt wordt er nog een laag latex aangebracht voor een compleet egaal vlak. De vakman gaat zeer nauwkeurig en netjes te werk door alles wat droog moet blijven af te plakken.

Geef een reactie