Je bekijkt nu Rust in je slaapkamer

Rust in je slaapkamer

Rust in je slaapkamer, hoe creëer je dat? De slaapkamer is vaak een ondergeschoven kindje. De woonkamer is belangrijk daar ontvang je mensen en breng je een groot gedeelte van je tijd door. De slaapkamer is echter evenzo belangrijk. Geen goede nachtrust kan lichamelijke en geestelijke problemen veroorzaken. Dus is het van belang aandacht te schenken aan het inrichten van je slaapkamer. Hieronder vind je een aantal tips die zullen bijdragen aan een goede nachtrust, zoals een matras van natuurlatex.

Een goed bed

Met stip op 1 natuurlijk, een goed bed met de voor jou meest geschikte matras. Dit kan bijvoorbeeld een matras van natuurlatex zijn. Hiermee ben je verzekerd van een uitgerust gevoel de volgende dag. Natuurlatex matrassen kun je onder andere bestellen bij tuur.shop. Neem daar dus eens een kijkje naar wat de mogelijkheden zijn.

Geen felle wandkleuren

Hou de kleuren van je muren rustig. Warme kleuren zoals beige, lichtgeel, of oud rose zullen bijdragen aan rust en een gezonde nachtrust. Felle kleuren zoals rood of helder blauw geven je wanneer je slaapkamer ingaat al een onrustig gevoel. Vermijd die kleuren dus.

Planten

Bij veel niet bekend, maar de meeste slaapproblemen ontstaan door stress en onrust. Ook kan een slechte luchtkwaliteit een diepe nachtrust in de weg zitten. Er zijn een hoop planten die je helpen te ontspannen en de lucht zuiveren. Maar helpt dat echt? Jazeker, zelfs NASA geeft aan dat planten in de slaapkamer een positief effect hebben op de nachtrust. Planten in de slaapkamer zorgen onder andere voor een betere luchtkwaliteit, een fijne geur, minder stress, een betere gemoedstoestand, vermindering van hoofdpijn klachten en zorgen voor een betere nachtrust. Planten die bijdragen aan goede slaap zijn Jasmijn, Aloë Vera, lavendel en valeriaan.

Zachte warme stoffen

Zorg voor zachte warme stoffen in de slaapkamer. Kies wederom geen fel gekleurde gordijnen en ook de vloerbedekking is belangrijk. Mocht je een houten vloer in je slaapkamer hebben, zorg dan voor warme tapijten op de vloer. Op deze manier heb je een behaaglijk gevoel aan je voeten wanneer je uit je bed stapt.

Muziek

Tenslotte kan muziek natuurlijk ook bijdragen aan rust in je slaapkamer. Niets is toch heerlijker dan met een goed boek en zachte achtergrondmuziek de avond in bed af te sluiten. Met deze tips heb jij gegarandeerd rust in je slaapkamer!

Geef een reactie