Polsbandjes kopen: het juiste materiaal kiezen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

De bandjes die je vaak om de polsen van festivalgangers ziet prijken, dat zijn evenementenbandjes. Dit type bandje zie je veel bij tijdelijke evenementen waar ze dienen als toegangsbewijs of leeftijdsbewijs. Maar polsbandjes worden veel vaker in gezet en voor diverse redenen. Denk bijvoorbeeld aan de promotionele polsbandjes. In dit artikel lees je meer over bandjes van verschillende materialen en waarvoor ze geschikt zijn.

Tyvek

Laten we maar beginnen bij misschien wel de bekendste polsbandjes. Plan je een evenement en wil je polsbandjes bestellen? Grote kans dat je uitkomt bij een materiaal als vinyl of tyvek. Tyvek lijkt op papier maar scheurt niet. Deze bandjes zijn niet overdraagbaar, waardoor ze goed kunnen dienen als toegangsbewijs. Daarbij is dit materiaal bestand tegen de nodige vloeistof. Dat maakt een tyvek bandje geschikt voor evenementen in de openlucht. De bandjes van dit materiaal zijn bedrukbaar met bijvoorbeeld je logo of een korte tekst.

Textiel

Polsbandjes van textiel zie je ook vaak terug op feesten en evenementen. Meestal gelden ze net als een tyvek variant als toegangsbewijs of ter controle van de leeftijd. Waarom zou je dan voor textiel kiezen in plaats van tyvek? Dat heeft met de draagduur te maken. Duurt jouw evenement meerdere dagen, dan biedt een bandje van textiel meer draagcomfort. Bovendien slijt dit materiaal minder snel. Vaak zie je dan ook dat polsbandjes van textiel nog lang na afloop van het evenement gedragen worden als memento.

Siliconenbandjes

Is de overdraagbaarheid van een bandje niet van belang? Dan kun je ook kiezen voor siliconen polsbandjes. Deze bandjes zijn in allerlei kleuren te verkrijgen en kunnen bedrukt worden. De bandjes zijn bestand tegen verschillende temperaturen en dragen prettig. Vaak wordt voor dit materiaal gekozen als de bandjes promotioneel ingezet worden. Ook dit kan weer voor evenement gelden maar ook bijvoorbeeld voor een goed doel. De drager laat dan met het bandje zien welk doel gesteund wordt.

Bandjes kiezen

Is het geen probleem dat een polsbandje door gegeven wordt en staat draagcomfort voorop? Dan is een siliconenbandje een goede optie. Voor kortdurende festivals en andere (openlucht) evenementen wordt veel gekozen voor een bedrukbaar bandje van tyvek. Vaak kun je bij een leverancier ook gelijk munten bedrukken met dezelfde tekst of een logo. Gaat het om een meerdaags evenement? Dan is een polsbandje van textiel slijtvaster en bovendien comfortabeler voor de drager. Beide bandjes zijn niet overdraagbaar waardoor ze prima als entreebewijs of leeftijdscontrole kunnen dienen.

Geef een reactie