Je bekijkt nu Ook genieten van de gezellige warmte van een houtkachel? Dit zijn de mogelijkheden

Ook genieten van de gezellige warmte van een houtkachel? Dit zijn de mogelijkheden

Houtkachels zijn ondanks de komst van centrale verwarming, vloerverwarming en klimaatbeheersingssystemen onverminderd populair gebleven. Ook vandaag de dag kiezen mensen nog steeds voor de behaaglijke warmte en ongeëvenaarde gezelligheid van een heerlijke houtkachel. Houtkachels zijn vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende soorten, modellen en afmetingen. Zo is er voor elke woning een passende oplossing beschikbaar. Wil jij jouw huis verrijken met een heerlijke houtkachel? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Houtkachels

Gewone houtkachels zijn onder te verdelen in twee categorieën: klassieke en moderne houtkachels. Klassieke houtkachels zijn de rijkelijk versierde gietijzeren houtkachels op pootjes. Ze zijn uitgerust met één of twee deurtjes een een raampje en hebben een een stijlvolle, gezellige uitstraling. Moderne houtkachels hebben een strakkere vormgeving met minder details. Sommige varianten zijn verkrijgbaar in twee kleuren en zijn uitgerust met een warmhoudvak of een speciaal opbergvak voor het brandhout. Moderne houtkachels zijn vaak wat slanker en hoger dan een klassieke houtkachel en kunnen een bekleding van speksteen hebben, waardoor ze een bijzondere uitstraling krijgen. Welk soort houtkachel het meest geschikt is voor jouw woning is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van het interieur.

Houtfornuizen

Bij houtfornuizen wordt het nuttige met het aangename verenigd. Met een houtfornuis kan je genieten van een behaaglijke warmte en tegelijkertijd eten bereiden. Houtfornuizen zijn net als houtkachels verkrijgbaar in een klassieke en moderne variant en zijn uitgerust met een kookplaat, een bakoven en uiteraard een gedeelte waar het vuur veilig kan branden. Houtfornuizen zijn zeer geschikt voor landelijke woningen en zijn verkrijgbaar in zowel grote als kleinere modellen. Ze kunnen gebruikt worden om eten op of in te bereiden, maar zijn ook zeer geschikt om de keuken mee te verwarmen. De mogelijkheden van een houtfornuis zijn eindeloos.

Pelletkachel

Een pelletkachel is een moderne houtkachel die als brandstof geen brandhout maar pellets verbruikt. Pellets zijn kleine korrels, gemaakt van afvalhout dat onder hoge druk is samengeperst. Ze vormen een duurzame brandstof, omdat ze evenveel CO2 uitstoten als dat ze op hebben genomen. Hierdoor wordt het gehalte CO2 in de atmosfeer niet verhoogd. Pelletkachels hebben een moderne, strakke vormgeving en zijn geschikt voor allerlei ruimtes in huis. Pelletkachels zijn voorzien van moderne techniek. Hierdoor zorgt de kachel zelf voor de juiste dosering van houtpellets. Het enige wat jij hoeft te doen is de houtpellets bijvullen, de pelletkachel aanzetten en de kachel schoon houden. Pelletkachels bieden de gezelligheid en sfeer van een klassieke houtkachel en de voordelen van een duurzame kachel, waardoor jij zonder schuldgevoel kunt genieten van een gezellig haardvuur.

Een houtkachel kopen bij kachelexpert De Kachelerij

Wil jij ook genieten van een fijne houtkachel? Dan ben je bij kachelexpert De Kachelerij aan het juiste adres. Bij De Kachelerij vind je allerlei soorten houtkachels en kun je terecht voor een deskundig advies. De kachels van De Kachelerij zijn eenvoudig online te bestellen, maar je bent ook welkom in de showroom, zodat je ze eerst in het echt kunt bekijken.

Geef een reactie