Je bekijkt nu Manieren om de waarde van je huis te verhogen

Manieren om de waarde van je huis te verhogen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het komt vaak voor dat mensen hun huis laten verbouwen omdat alles oud of vies is geworden of omdat ze toe zijn aan een compleet nieuw interieur, door een verbouwing zal de waarde van de woning waarschijnlijk ook aanzienlijk toenemen. Er zijn een aantal bepaalde zaken die hiervoor kunnen zorgen, zaken waar geen totale of grote verbouwing voor nodig is. Op welke manieren kan je de waarde van je huis nou verhogen?

Je woning verduurzamen

Je kan je woning op meerdere manieren verduurzamen, je kan dit bijvoorbeeld doen door het plaatsen of laten plaatsen van isolatie. Door het laten isoleren van je huis kan je al snel tot 30% op de stookkosten besparen, dit kan jaarlijks voor veel winst zorgen en ook de waarde van je huis kan flink toenemen. Buiten het aanbrengen van isolatie, kan je huis ook laten isoleren door bijvoorbeeld dubbel glas te laten zetten.

Je woning uitbreiden

De woonoppervlakte van je huis heeft natuurlijk veel invloed op de waarde van je huis, het is dus ook logisch dat de waarde flink zal toenemen wanneer je de woningoppervlakte gaat uitbreiden. Denk maar eens aan een uitbouw, aanbouw of zelfs een dakkapel. Het is wel belangrijk dat je een bedrijf uitzoekt die over goede recensies beschikt, zoals De Aanbouw Expert.

Badkamer/keuken renoveren

Een renovatie van je keuken of een badkamer levert gemiddeld een waardestijging van 50% van de verbouwingskosten op, redelijk veel dus. Toch hangt het ook van meerdere factoren af, waar het isoleren van de woning of het aanbouwen of uitbreiden van een ruimte geen invloed hebben op de smaak van een persoon heeft het laten plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken dat natuurlijk wel. Dat is gelijk de grootste reden waarom het percentage van de waardestijging een stuk lager ligt.

Zolder verbouwen

Het verbouwen van je zolder kan ook voor een flinke waardestijging zorgen, vaak gebruiken mensen de zolder als opslagruimte maar het kan natuurlijk ook een mooie slaapkamer worden. Door het laten plaatsen van een dakkapel kan je snel meer ruimte en lichtinval creëren. Omdat je een meestal lelijke ruimte ineens mooi maakt zal de waarde hoger worden, maar vooral omdat je een extra slaapkamer creëert zal voor een verhoging zorgen.

Geef een reactie