Je bekijkt nu Maak je interieur compleet met een nieuw plafond

Maak je interieur compleet met een nieuw plafond

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Verhuizen is leuk en gezellig, maar als alle meubels een plekje gevonden hebben lijkt het niet bij elkaar te horen

Een moderne inrichting past nu eenmaal niet in een klassiek woning.
Die mooie plafonnière rond de hangende lamp in het midden van de kamer, helemaal niet jouw stijl.

Ga je nu aan een grondige verbouwing beginnen omdat je moderne meubels niet passen bij het klassieke plafond, of bestaat er een betere oplossing?

Waarom breng je geen systeemplafonds aan in je nieuwe woning

Het is een flinke klus. En zonder een grondige kennis van hoe systeemplafonds werken en hoe ze geïnstalleerd moeten worden kun je beter hulp inroepen.

Ook als je de plafondverlichting, luchtroosters en andere nutsvoorzieningen in een naadloos ontwerp wilt samenvatten, of als je een akoestisch plafond zoekt, dan is een systeemplafond de ideale oplossing.

Een verlaagd plafond, oftewel een systeemplafond, wordt opgebouwd van panelen die een paar centimeter onder het constructieplafond hangen. Een verlaagd plafond is vervangbaar, geheel of gedeeltelijk. Ideaal om een plafond af te dekken dat structureel niet helemaal perfect is. Er ontsttat een ruimte tussen het oorspronkelijke plafond en het systeemplafond.

Wat zijn de voordelen

Een verlaagd plafond heeft esthetische voordelen, omdat het balken en noppen bedekt die anders zichtbaar zouden blijven. De ruimte tussen het structurele plafond en het verlaagde plafond kan ook worden gebruikt om draden, kabels, leidingen en ventilatiesystemen discreet door het hele huis te laten lopen. Met een verlaagd plafond kun je gemakkelijk toegang krijgen tot deze verborgen systemen en buizen en deze aanpassen wanneer dat nodig is, zonder dat je het plafond hoeft te demonteren of een toegang via de zolder moet maken.

Installatie

De installatie kan variëren afhankelijk van het materiaal. Over het algemeen installeer je beugels aan de wanden ongeveer zes tot acht cm. onder het structurele plafond. De lopers komen ongeveer een meter uit elkaar langs elke beugel. De beugels zijn de hoofdsteunen die langs de muur worden geplaatst. Je kunt de zogenaamde lopers ook aan de plafondbalken ophangen met behulp van draden. De panelen aan de randen worden ondersteund door de beugels, de panelen in de vrije ruimte door de lopers.

De installatie is niet moeilijk of ingewikkeld. Je zou het zelf kunnen doen maar je hebt wel een extra paar handen nodig. Hier is een goede relatie met de buren een mogelijke oplossing, of neem contact op met een vakman.

Bron: https://www.afbouwtotaal.com/

Geef een reactie