Je bekijkt nu Loungen of eten?

Loungen of eten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen veel en vaak naar buiten. En wat is er nu fijner dan van die heerlijke zonnestralen genieten vanuit je eigen loungeset? Loungesets zijn ongekend populair en de keuze is tegenwoordig bijna eindeloos. Lastig kiezen dus en je wilt wel een set aanschaffen die bij jou en jouw wensen past. Hieronder zie je drie soorten loungesets kort toegelicht, om jouw keuze te vereenvoudigen.

Relaxen en ontspannen

De keuze voor een loungeset onder de categorie ‘loungesets’ lijkt een logische, maar veel mensen vergeten wat een loungeset precies is. Een loungeset is bedoeld om lekker in te ‘loungen’ oftewel te relaxen en te ontspannen. Vaak bestaat een dergelijke set uit een (hoek)bank met grote en zachte kussens en een hocker of tafel, eventueel met nog extra stoelen. Gaat je voorkeur uit naar een echte loungeset, houd dan rekening met het feit dat eten bijvoorbeeld niet ideaal is vanuit zo’n set. De meeste mensen hebben niet de luxe om voor zowel een tuinset als een loungeset te kiezen, dus is het wel een belangrijk punt om mee te nemen in je overweging.

Wil je de set enkel gebruiken om lekker languit een boekje te lezen, een drankje te drinken of gewoon lekker zitten, dan is een loungeset ideaal voor jou.

Eten

De tegenhanger van een echte loungeset, is een tuinset. Een tuinset bestaat uit een hogere tafel met bijbehorende stoelen. Ideaal om aan te eten, maar ook zitten met een drankje of een boek is hier prima te doen. Wel kun je er minder in ‘wegkruipen’ dan in een normale loungeset. De tuinsets beschikken wel over goede kussens en zijn ook in zitstand te veranderen. Wil je iets meer ontspannen in het zonnetje, dan zet je de rugleuning een paar standjes lager en kun je heerlijk relax genieten van het weer.

Eet je dus veel en vaak buiten en vind je het minder belangrijk dat je kunt liggen en wegkruipen in de kussens dan kun je het beste gaan voor de lounge tuinset.

Lounge diningset

Voor de mensen die willen profiteren van én het loungen van de loungeset én van het kunnen eten aan een tuinset, zullen al snel uitkomen bij een lounge diningset. Dit is een set waarbij de voordelen van beide andere sets gecombineerd worden. Wel moet er op verschillende punten uiteraard enigszins ingeleverd worden, maar deze set kan prima voor zowel loungen als eten gebruikt worden. De lounge diningset kun je het beste zien als een loungeset die hoger op de poten staat en iets statiger is. Zo kun je ’s middags languit liggen en schuif je ’s avonds aan bij de tafel voor het eten.

Naast de verschillende soorten loungesets en aanverwanten, zijn er nog heel veel meer opties die de loungeset compleet maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kleur en de kussens die je er op plaatst. Neem rustig de tijd om te bedenken waar jij de loungeset in de praktijk voor wilt gebruiken en maak op basis daarvan een keuze.

Geef een reactie