Je bekijkt nu Je huis voorzien van een gietvloer? Gietvloeren zijn beschikbaar in diverse kleuren! 

Je huis voorzien van een gietvloer? Gietvloeren zijn beschikbaar in diverse kleuren! 

Wanneer je op zoek bent naar een goede, nieuwe vloer voor in de keuken, de woonkamer of een andere kamer in de woning, is het altijd een goed idee om een gietvloer te overwegen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vloer die gemaakt is van hout of van steen, maar een vloer die gegoten is, brengt een hele hoop positieve kenmerken met zich mee. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij deze vloer. Waarom is deze vloer beter dan andere vloeren en wat zijn de verschillende voordelen die bij deze vloeren komen kijken?

Wat is het precies voor vloer?

Maar wanneer we gaan kijken naar de verschillende voordelen van de vloer, is het eerst handig om te weten wat voor een vloer het precies is. Zoals de naam wellicht kan doen vermoeden is het een vloer die gegoten wordt. Normaliter worden vloeren namelijk vaak gelegd. Dat houdt in dat de vloer bestaat uit losse onderdelen die gezamenlijk gelegd worden om een geheel te worden. Een gietvloer is daar dus anders in. Bij deze vloer wordt er namelijk een mengsel gemaakt wat bestaat uit verschillende ingrediënten. Deze ingrediënten worden vervolgens gemengd en er wordt een geheel van gemaakt. Er zijn verschillende soorten van deze vloer, waardoor er dus ook verschillende ingrediënten gebruikt kunnen worden zodat de vloer verschillende eigenschappen kan hebben. Ook kan het nog eens zo zijn dat er verschillende gietvloer kleuren ontstaan. Door het toevoegen van pigmenten, kunnen er verschillende gietvloer kleuren zijn waardoor de vloer ook nog eens perfect bij de kamer waarin hij wordt geplaatst past.

Wat zijn de voordelen?

Maar wat zijn dan precies de voordelen van zo’n vloer? Allereerst de veelzijdigheid van de vloer. Het is namelijk ontzettend makkelijk om de vloer aan te passen aan de rest van de woning of kamer. Je kunt hierdoor een vloer precies zo krijgen als je wilt. Daar komt bij kijken dat de vloer ook direct een eyecatcher wordt. Doordat hij glad is en in elke kleur geleverd kan worden, kan de vloer ontzettend mooi worden en dat is natuurlijk precies wat je wil van de vloer. Nog een groot voordeel is het onderhoud aan de vloer. Omdat de gietvloer gegoten is, bestaat deze uit een geheel. Dat wil zeggen dat het stofzuigen bijvoorbeeld heel makkelijk gaat. In plaats van dat er allerlei vuil achter randjes en richeltjes kan komen, is dat bij deze vloer helemaal niet van toepassing. Ook blijf je niet met de stofzuiger en dweil haken achter aan van deze randjes wanneer je de woonkamer of andere kamer aan het schoonmaken bent. Al met al biedt deze vloer dus een hoop verschillende voordelen voor ieder wat wils.

 

Geef een reactie