Je bekijkt nu Is vloerverwarming de kosten waard?

Is vloerverwarming de kosten waard?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Voor veel huiseigenaren is de gedachte om vloerverwarming in hun huis te installeren er een waar vaak een stevig prijskaartje aan hangt. Echter is een vloerverwarming laten infrezen een investering waar de meeste mensen geen spijt van krijgen. Laten we eens kijken wat er nodig is om vloerverwarming te laten aanleggen en hoeveel het je gaat kosten.

Kosten van de installatie

De kosten van de installatie van vloerverwarming hangen af van verschillende factoren, waaronder de grootte en vorm van je kamer en het type systeem dat je kiest. Een eenvoudig elektrisch mat systeem kan een paar honderd euro kosten voor een kleine kamer, terwijl een complexer hydronisch systeem op kan lopen tot duizende euro’s voor grotere kamers. Als je op zoek bent naar meer dan alleen vloerbedekking, zijn er ook extra kosten verbonden aan zaken als isolatie en extra bedrading die nodig is voor de stroomvoorziening. Professionele installatie kan ook extra kosten met zich meebrengen als je je er niet prettig bij voelt om het zelf te doen.

Lopende kosten

Als je vloerverwarmingssysteem eenmaal is geïnstalleerd, zijn er nog lopende kosten verbonden aan het onderhoud ervan. Elektrische systemen vergen meestal minder onderhoud dan hydronische systemen, maar moeten toch regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden om goed te blijven werken. Bovendien moeten onderdelen zoals thermostaten of andere onderdelen na verloop van tijd worden vervangen als ze versleten of beschadigd zijn.

Besparingen op energiekosten

Hoewel het vooraf misschien duur lijkt, kan een investering in een vloerverwarmingssysteem je op de lange termijn geld besparen. Door een gelijkmatige warmte in je hele huis met minder warme plekken of koude hoeken in vergelijking met traditionele radiatoren of airconditioning units, wordt het energieverbruik na verloop van tijd aanzienlijk verminderd, wat voor jou een lagere energierekening betekent! Vloerverwarming kost misschien dus meer dan je denkt, maar op het lange termijn is het een goede investering.

Geef een reactie