Je bekijkt nu Hulp bij het opknappen van oude meubels

Hulp bij het opknappen van oude meubels

Je hebt een leuk oud meubeltje op de kop getikt. Wanneer je een meubel koopt van de kringloper of bijvoorbeeld een oud meubeltje van je grootouders overneemt, wil je hem natuurlijk een beetje opknappen zodat het past bij je interieur. In dit artikel helpen geven wij je wat tips over hoe je dit het beste aan kan pakken. Daarbij zijn deze tips gefocust op de populairste stijlen voor je interieur.

Waar zijn deze meubeltjes te vinden?

Als je nog op zoek bent naar een leuk oud meubeltje, zijn er een hoop plekken waar je deze meubels kunt vinden. Een goede optie is online op Facebook of marktplaats. Op deze online plekken kom je genoeg meubels tegen die je wellicht kan gaan restaureren. Een andere plek goede plek om een oud meubelstuk te vinden, is de kringloper. Op het moment dat bij je lokale kringloper niet veel te vinden is, overweeg dan om eens verder te kijken. Ga eens naar een andere stad om daar een kringloper te bezoeken.

Hoe start je met restaureren?

Het is je gelukt. Je hebt een leuk meubelstuk gevonden om op te knappen, maar waar moet je nu beginnen? Je start met schoonmaken van het meubelstuk. Je weet natuurlijk niet waar dit meubelstuk vroeger heeft gestaan. Hierna ga je die oude laag lakverf of olie verwijderen. Dit kun je doen doormiddel van heel het meubel te borstelen met een staalborstel in combinatie met het gebruik van een bijtend middeltje. Dit is de snelste manier om de laklaag van het meubelstuk goed te verwijderen zonder enige schade. Wanneer het bijtend middel is gedroogd kan je de oude lak zo eraf halen.

Je meubel vintage maken met doorschuren

Het in het Engels genoemde “distressen” ofwel doorschuren van je meubel zorgt ervoor dat je meubel weer helemaal vintage wordt. Het wordt namelijk ook wel de veroudering techniek genoemd. Voor deze techniek hoef je in principe alleen maar te schuren. Je gaat op de plekken waar je normaliter slijtage ziet schuren om die oude look naar boven te laten komen.

Hoe werk ik de meubels het beste af?

Het doorschuren is gelukt. Nu is het nog zaak om het meubelstuk mooi af te werken. Dit kan je doen door gebruik te maken van wax. Wanneer je het meubelstuk volledig inwaxt zal het er uit zien zo goed als nieuw (maar wel wat ouder door het doorschuren.) Een leuke tip om toe te voegen aan je meubel is om vintage wielen van wielenoutlet onder jouw meubel te plaatsen. Het is niet alleen makkelijk om meubels eenmalig te verplaatsen, maar ook voor meubels die je dagelijks verplaatst. Daarnaast passen dit soort vintage wieltjes goed bij het doorschuren wat je van te voren hebt gedaan.

Geef een reactie