Je bekijkt nu Hoe zorg je goed voor planten?

Hoe zorg je goed voor planten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Kamerplanten maken je interieur af. Je kunt ze plaatsen in je woonkamer, kantoor keuken of zelfs in je badkamer. Het zorgt voor een natuurlijk, kleurrijk en ruimtelijk gevoel. Planten zorgen niet alleen voor een rustgevende sfeer, ook zijn ze erg goed voor de gezondheid.

Planten zijn er in verschillende soorten en maten. Iedere plant heeft een aparte verzorging nodig, maar in dit artikel vertellen we je over de algemene verzorging die toegepast kan worden op de meeste planten.

Kamerplanten

Kamerplanten hebben zonlicht nodig om te kunnen overleven. De hoeveelheid zonlicht ligt erg aan het soort plant wat je binnen hebt staan. Sommige kunnen de hele dag in de zon staan andere kunnen daar niet tegen, dus check goed hoeveel zonlicht een plantensoort nodig heeft en bepaal daarna pas de beste plek voor de kamerplant.

Slechte verzorging kamerplanten

Veel planten gaan dood doordat ze veel te vaak en veel te veel water krijgen. Vaak denkt men dat planten eerder gaan groeien wanneer ze meer water krijgen, maar dat is schijn. Het is juist de combinatie zonlicht en water dat een (kamer)plant doet bloeien. Wanneer je niet goed weet hoeveel de plant nodig heeft, geef dan kleine hoeveelheden water en kijk hoe de plant daarop reageert. Wanneer je een kamerplant koopt, is het aan te raden een grotere pot te kopen dan de omvang van de planten. Een pot die minimaal 20% groter is dan de omvang van je planten is ideaal. Want dan hebben de wortels voldoende ruimte om te groeien en kan het overtollige water naar de bodem van de pot.

Kamerplanten kopen

Kwekerij de groot is gespecialiseerd in het kweken van kamerplanten. Ze hebben wel meer dan 180 soorten en kleuren kamerplanten. Zij verkopen allerlei soorten kamerplanten in verschillende lengtes. Ook hebben zij tal van tuinplanten en bloemen.

Advies inwinnen bij een expert

Wil je meer weten over het onderhouden van je kamerplanten? Neem dan contact op met een expert op het gebied van planten, zodat je op de hoogte bent van de beste tips.

Geef een reactie