Je bekijkt nu Hoe worden tafels gemaakt?

Hoe worden tafels gemaakt?

Hoe worden tafels precies gemaakt? Dit is niet zomaar eventjes in een paar regeltjes te beschrijven. Kort gezegd is een tafel een tafelblad met een onderstel. Dit onderstel bestaat bijvoorbeeld uit 4 poten, poten in U-vorm of X-vorm of een heel ingewikkelde structuur als onderstel. Het tafelblad is een ander verhaal. Dit is ook wat meteen opvalt als je een tafel bekijkt. Het kan uit één stuk bestaan, maar dit hoeft niet altijd. Er zijn andere mogelijkheden en ontwerpen. Om helemaal uniek uit de hoek te komen met je tafel kun je bijvoorbeeld een epoxy boomstamtafel kopen. Maar wat is het precies en waarom zou je hiervoor kiezen? Je leest er hier meer over!

Wat is een epoxy boomstamtafel precies?

Bij een epoxy boomstamtafel bestaat het tafelblad uit twee of meerdere delen van de boomstronk. De planken of de boomdelen worden naast elkaar gelegd en daartussen wordt er een kunststof, namelijk epoxy, gegoten. Het resultaat is verbluffend. Alleen al omwille van de look zou je beslissen om een epoxy boomstamtafel te kopen. Tussen de delen hout bevindt zich een transparant gedeelte dat lijkt op een rivier, een plasje water, een venstertje… in elke geval: het spreekt enorm tot de verbeelding.

Waarom een epoxy boomstamtafel kopen?

Wie beslist om een epoxy boomstamtafel te kopen, doet dit vooral om de look. De uitstraling is uniek, omdat elke boomstam uniek is. Je kunt met andere woorden nooit twee dezelfde epoxy boomstamtafels kopen. Een dergelijke tafel is stoer en tegelijk chique en elegant. Ze past bij landelijke woningen, stoere industriële woningen, maar anderzijds ook in strakke moderne en minimalistische woningen. Het zijn echte eyecatchers.

Je eigen tafel ontwerpen

Je kunt je eigen epoxytafel als het ware zelf ontwerpen. Je kiest de afmetingen en de vorm. Kies je bijvoorbeeld voor rechte strakke randen of kies je ervoor om de vormen van de boomstam te volgen en de randen grillig te laten? Beide kan perfect. Dankzij het epoxy wordt je tafel perfect glad, ook al kies je voor ruwhouten boomstammen. Je kiest met andere woorden zelf hoe exclusief en bijzonder jouw epoxy tafel wordt. En daarbij kies je zelf het onderstel. Wordt het hout, metaal of wat anders? Je bespreekt je wensen gewoon met de maker van de tafel en hij voert de tafel uit naar jouw wensen.

Geef een antwoord