Je bekijkt nu Hoe werkt ambilight?

Hoe werkt ambilight?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ambilight is een geavanceerde technologie die de kijkervaring van televisieprogramma’s en films verbeterd door een sfeervolle gloed van licht te creëren die de kleuren op het scherm weerspiegelt. Maar hoe werkt Ambilight precies? In dit artikel zullen we de technologie en het werkingsprincipe achter Ambilight nader bekijken.

De technologie achter ambilight

De technologie van Philips Ambilight is gebaseerd op LED-verlichting die aan de achterkant van de televisie is aangebracht. Deze verlichting is speciaal ontworpen om de kleuren van het beeldscherm te analyseren en vervolgens overeenkomstige kleuren op de muur achter de televisie te weergeven. Dit wordt gedaan door de kleuren van het beeldscherm te splitsen in hun RGB-componenten (rood, groen en blauw) en deze kleuren te projecteren op de muur achter de televisie.

De reden van ontwikkeling

Ambilight is ontworpen om een gevoel van diepte en ruimte te creëren. De technologie is zo ontworpen dat de kleuren op de muur achter de televisie overeenkomen met de kleuren op het scherm. Hierdoor ontstaat er een gevoel van ruimtelijkheid en diepte, waardoor het lijkt alsof het beeld van het scherm zich uitstrekt naar de muur achter de televisie. Dit effect wordt versterkt door de reflecties op de muur, die ervoor zorgen dat het licht zich verspreidt en een nog groter gevoel van diepte en ruimte creëert.

Om dit effect te bereiken, maakt Ambilight gebruik van verschillende technologieën. Allereerst wordt er gebruik gemaakt van kleursensoren die de kleuren van het beeldscherm kunnen detecteren en vervolgens overeenkomstige kleuren kunnen projecteren op de muur achter de televisie. Daarnaast maakt Ambilight gebruik van algoritmes die zijn ontworpen om de kleuren van het beeldscherm te analyseren en deze kleuren te vertalen naar overeenkomstige kleuren op de muur achter de televisie.

Universeel te gebruiken

Er zijn verschillende modi waarin Ambilight kan worden gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld de standaardmodus waarin de kleuren op de muur achter de televisie overeenkomen met de kleuren op het scherm. Er zijn echter ook modi waarin er speciale effecten worden toegevoegd, zoals een zachte gloed of een pulserend effect. Deze modi zijn bedoeld om de kijkervaring nog verder te verbeteren en om een nog intensere sfeer te creëren.

Een ander belangrijk aspect van Ambilight is dat het systeem is ontworpen om energiezuinig te zijn. De LED-verlichting die wordt gebruikt, heeft een laag stroomverbruik en is dus zeer efficiënt. Dit betekent dat Ambilight kan worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de energierekening.

Geef een reactie