Je bekijkt nu Hoe maak ik parket schoon?

Hoe maak ik parket schoon?

U heeft een parketvloer en deze is wel toe aan een goede schoonmaakbeurt. Maar hoe maak je een parketvloer schoon? Zijn er bepaalde dingen waar u op moet letten en hoe pakt u dit het beste aan? Lees vooral verder, wij leggen het u uit!

Het schoonmaken van een parketvloer

Hoe je een parketvloer schoonmaakt hangt natuurlijk ten eerste af van wat voor parketvloer u heeft. Per type vloer is dit namelijk anders. Heeft u een vloer die afgewerkt is met olie, lak of was? Wij leggen de manier van schoonmaken voor alle drie de vloeren uit!

Onderhoud van olievloer

Het onderhouden van een geoliede parketvloer is niet moeilijk. Het is in ieder geval goed om te weten om een geoliede vloer dagelijks droog te reinigen. Voorkom dat er zoutkorrels of iets dergelijks op de vloer blijven, dit kan de vloer erg beschadigen.

Een geoliede kun je het best ook eens in de zoveel tijd reinigen met zeep. Doe dit dan wel met dezelfde soort zeep als die van de basisbehandeling. Het is tot slot ook verstandig om de vloer ongeveer 1 of 2 keer per jaar te onderhouden met onderhoudsolie. Hoe beter een olievloer is verzadigd met olie, des te langer de vloer dan ook mee kan.

Onderhoud van lakvloer

Een lakvloer kunt u het beste onderhouden met een speciale reiniger. Zorg er dan wel voor dat deze reiniger geen vette laag achterlaat. Ook kunt u de lakvloer onderhouden met polish, dit zorgt voor een beschermlaag op de laklaag. Doe dit rond de 5 keer per jaar.

Onderhoud van een wasvloer

Een vloer die afgewerkt is met was kunt u het beste regelmatig afstoffen. Wij raden aan geen of weinig water te gebruiken op een vloer met was. Een wasvloer kan namelijk erg slecht tegen water. Wanneer u uw vloer van was echt goed wilt onderhouden, kunt u uw vloer 2 keer per jaar behandelen met een vloeibare was. Verwijder hiervoor wel eerst de oude lak met een remover.

Onderhouden van u parketvloer?

Had u meer willen weten over de onderhoud van een parketvloer? Kwaliteitparket is al jaren gespecialiseerd in parketvloeren en de onderhoud hiervan. Neem nu contact op!

Geef een reactie