Je bekijkt nu Hoe kies je de laminaatvloer die bij jou past?

Hoe kies je de laminaatvloer die bij jou past?

Ben je van plan om te verhuizen of je huis te renoveren? Hier hoort in veel gevallen ook een nieuwe vloer bij. Laminaat is vandaag de dag één van de populairste typen vloeren op de markt. Wil je ook graag laminaat hebben maar weet je niet welke laminaatvloer het beste bij jou past? In dit artikel helpen we je op weg.

Wat zijn je persoonlijke voorkeuren?

Natuurlijk kijk je eerst naar het uiterlijk van de vloer. Op laminaat is een inktlaag geprint die de vloer zijn kleur en motief geeft. Het is aan jou om de variant te kiezen die jij persoonlijk mooi vindt. Wel kun je rekening houden met de kleur. Donkere vloeren maken een ruimte bijvoorbeeld knus en warm en lichte vloeren doen een ruimte groter lijken. Vervolgens kun je kijken naar de hoeveelheid glans die je op de vloer wilt hebben. Zo zorgt een matte vloer voor de minste weerspiegeling. Verder kun je nog kijken of je een vloer wilt met een voelbare print of niet. Laminaat met een structuur in de vloer voelt meer aan dan een houten vloer dan een gladde vloer.

Hoe vaak en hoe intens gaat de vloer gebruikt worden?

Bepaal welke kwaliteit vloer jij nodig hebt door je af te vragen hoe je hem gaat gebruiken. In de woonkamer wordt er bijvoorbeeld vaak meer op de vloer gelopen dan op zolder. Het is daarom belangrijk om voor de woonkamer een vloer te kiezen met een hoge gebruiksklasse en een grote dikte. Ook zul je moeten nadenken over de mate waarin de vloer vochtdicht moet zijn. In de badkamer heeft een vloer bijvoorbeeld een hogere vochtdichtheid nodig dan in de woonkamer.

Houd rekening met je budget

Natuurlijk heb je een bepaalde prijs voor ogen die je wilt betalen voor een vloer. Het mooie van laminaat is dat het al goed doorontwikkeld is, waardoor goedkoop laminaat nu ook van goede kwaliteit is en vele jaren meegaat. Het is echter nog steeds wel zo dat hoe duurder het laminaat is, hoe langer de vloer meegaat. Ga dus na of het je de investering waard is om een vloer te kopen in een duurder segment.

Heb je nog meer advies nodig over de verschillende soorten laminaat en welke het beste bij jouw leefomgeving past? Luxury Floors helpt je hier graag mee!

Geef een reactie