Je bekijkt nu Hoe houdt je een kamerplant in leven

Hoe houdt je een kamerplant in leven

Een kamerplantje in leven houden is geen hogere wiskunde. Er zijn echter wel een aantal punten waarop je moet letten als je kamerplanten wilt onderhouden. Een groene omgeving is immers belangrijk voor de gezondheid. Met deze tips ben je ervan verzekerd dat je kamerplanten zolang mogelijk in leven kunt houden!

Water geven

Het is niet alleen belangrijk om je kamerplant op tijd water te geven, maar het gaat ook om de hoeveelheid water die je geeft. Dit verschilt heel erg per plant. Zo heeft de ene plant maar een keer per week water nodig, terwijl de ander misschien zelfs een keer in de paar maanden nodig heeft. Zodra je een plant teveel water geeft, is er kans dat de plant gaat rotten. De pot kan ook voorkomen dat een plant teveel water krijgt. Zodra je een planten pot koopt met gaten erin, voorkom je eenvoudig plantrot doordat het water af kan stromen.

De hoeveelheid zonlicht

Ook de hoeveelheid zonlicht is afhankelijk per kamerplant. Over het algemeen is het wel zo dat de meeste kamerplanten niet tegen zeer sterk daglicht kunnen. Hierdoor kun je als richtlijn hanteren dat een kamerplant het beste kan staan op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Voordat je een kamerplant aanschaft is het verstandig om te controleren wat de voorkeur is van jouw nieuwe kamerplant.

Regelmatig verpotten

Ten slotte is het belangrijk om je plant regelmatig te verpotten. Ook planten groeien, wat betekent dat de pot ooit te klein voor ze wordt. Zodra de wortels uit de pot schieten, moet je de kamerplant opnieuw verpotten. Een bijkomend voordeel is dat je ook nieuwe potgrond toevoegt, waardoor de kamerplant extra voedingsstoffen tot zich kan nemen.

Geef een reactie