Je bekijkt nu Hoe duurzaam is kunstgras eigenlijk?

Hoe duurzaam is kunstgras eigenlijk?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Inzicht in de relatie tussen kunstgras en het milieu

Het welzijn dat een groen gazon biedt, is niet langer een voorrecht voor enkelen. Tegenwoordig is het mogelijk te genieten van de esthetische en zintuiglijke voordelen van gras met behulp van synthetische alternatieven, die steeds meer ruimte krijgen in de architectuur van huizen en flatgebouwen.

Het materiaal wordt aangetrokken door zijn veelzijdigheid en overstijgt tegenwoordig reeds de recreatiezones en kan ook in interne omgevingen aanwezig zijn. Behalve dat synthetisch gras niet afhankelijk is van de weersomstandigheden om te overleven, onderscheidt het zich ook als een duurzame manier van decoratie omdat het geen water of onderhoudskosten vraagt, wat na de initiële investering geen extra kosten met zich meebrengt.

De technologieën die bij de samenstelling van vezels worden gebruikt, diversifiëren en bootsen echte planten getrouw na, waarbij meer natuurlijkheid in het visuele en ook comfort in contact, zijnde polyethyleen, polypropyleen en nylon veel voorkomende materialen.

De installatie van het materiaal kan zowel voor decoratieve als voor sportieve doeleinden gebeuren. Maar de vraag die rijst is: heeft het enig effect op het milieu? Negatief of positief? Lees verder!

Verantwoordelijkheid voor het milieu

De debatten over duurzaamheid worden steeds intensiever, vooral in bedrijfsomgevingen of grote constructies. In het algemeen moet de verantwoordelijkheid voor het milieu worden genomen ten gunste van het milieu, dat dagelijks sterk wordt aangetast.

Daarom wordt ook gesproken over de aanwezigheid van kunstgras op velden en zelfs in woningen. Is dit materiaal schadelijk voor het milieu? Leer meer over duurzame alternatieven voor wie synthetisch gras wil installeren.

Recycling

Als we het hebben over milieu en duurzaamheid is recycling erg in trek. Synthetisch gras kan duurzamer zijn dan natuurgras. Zo wordt namelijk waterverspilling voorkomen.

Dit feit verliest niet aan belang, zelfs niet in vergelijking met de fotosynthese die door natuurlijk gras wordt verricht. Over recycling zelf gesproken: tegenwoordig hebben veel bij de fabricage gebruikte materialen kenmerken die later opnieuw kunnen worden gebruikt.

Bodemvoorbereiding

Voor de correcte installatie van kunstgras is het ideaal dat de stortplaats diep genoeg is om het materiaal te begraven. Op die manier wordt, ten gunste van het milieu, de verspreiding van mogelijke aantastingen van het milieu afgeremd.

Synthetisch gras heeft duurzame voordelen, niet alleen wat het materiaal betreft, maar ook bij de installatie met externe elementen. Het is een uitstekende manier om bij te dragen tot het milieu in het bouwproject.

Vermindering van het waterverbruik

Synthetisch gras vermindert het waterverbruik. Synthetisch gras hoeft niet besproeid te worden zoals natuurlijk gras. Het enige contact met water, behalve regen, is bij het schoonmaken.

Deze reiniging is gemakkelijker en kan met een gemiddelde periodiciteit worden toegepast. Deze economie levert voordelen op voor het milieu en ook voor de binnenlandse begroting.

Het gebruik van pesticiden en meststoffen wordt overbodig Kunstgras hoeft niet regelmatig met chemicaliën te worden behandeld, waardoor een belangrijke bron van grondwaterverontreiniging en blootstelling van de mens aan chemicaliën wegvalt.

Voor residentiële toepassingen biedt een kunstmatig gazon ook het voordeel dat het de hoeveelheid chemicaliën in woningen vermindert. Dit maakt het bijzonder geschikt voor kinderen, aangezien zij meer tijd dan volwassenen doorbrengen in nauw contact met gras en sterker worden beïnvloed door contact met landbouwchemicaliën.

Geef een reactie