Je bekijkt nu Het verschil tussen een parketvloer en een laminaatvloer

Het verschil tussen een parketvloer en een laminaatvloer

Veel mensen vinden laminaatvloeren erg mooi. Toch is de keuze tussen een laminaatvloer en een parketvloer voor veel mensen erg lastig. De vloeren lijken voor veel mensen enorm op elkaar, maar hebben natuurlijk wel wat verschillen. Wil je een nieuwe parketvloer kopen, maar ben je nog niet zeker of je zaak? Dan raad ik je aan om de verschillen eerst even goed door te nemen voordat jij jouw keuze maakt.

Materiaalverschil

Om te beginnen is het materiaal van de vloer in beide gevallen anders. Voor parketvloeren kunnen verschillende soorten hout worden gebruikt, maar in Nederland is eikenhout het populairst. Bij laminaat is de vloer opgebouwd uit verschillende laagjes, met als toplaag een laagje kunststof om de vloer te verstevigen.

Prijsverschil

Ook in de prijzen zien we een duidelijk verschil. Over het algemeen zijn de parketvloeren een stuk duurder (tussen de 30 en 60 euro per m2) dan de laminaatvloeren (vanaf 6 euro per m2). Echter zie je wel dat de kwalitatief goede laminaatvloeren ook al snel rond de dertig euro zullen kosten.

Onderhoud verschil

Bij een parketvloer is het onderhoud simpelweg een stuk meer werk. Vocht of vlekken kunnen snel in het hout trekken en moeten dus snel worden verwijderd. Hiernaast is het ook belangrijk dat je de vloer eens in de zoveel tijd goed behandeld. Bij laminaat is dit weer heel anders. Stofzuigen en een vochtig doekje gebruiken is genoeg om de vloer netjes te houden.

Aanleg vloer

Ook bij de aanleg van de vloer is een verschil. Een parketvloer is lastiger aan te leggen en hierom wordt het afgeraden om deze vloersoort zelf aan te leggen. Laminaat is echter een stuk eenvoudiger aan te leggen en kan zo worden aangelegd door een onervaren klusser.

Beide vloeren hebben dus hun eigen voor- en nadelen. Benieuwd naar alle mogelijkheden die er zijn? Neem dan zeker een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl voor de mooiste vloeren.

Geef een reactie