Je bekijkt nu Finse precisie

Finse precisie

Je bent bij de tijd met het moderne merk Iittala. Begonnen als een glasfabriek in Finland en vernoemd naar een gelijknamig stadje, heeft dit merk als belangrijk doel om producten te maken die zich onderscheiden van de rest. Ook de mogelijkheid tot onderling combineren staat hoog op de eisenlijst. Het doel is design wat de tand des tijds doorstaat.

Indertijd

In de vroegste jaren van Iittala, eind 18de eeuw, werd er glaswerk geproduceerd op de manier die toen gangbaar was. Toen de 20ste eeuw zijn intrede deed werd serviesgoed haast exclusief beschilderd met frutsels en er werd toen door Iittala besloten om als een van de eerste bedrijven de overgang te maken van servies die alleen bedoeld was om naar te kijk en mee te pronken naar servies met een functie en het kenmerkende Scandinavische ontwerp.

Ontwikkeling van het merk

In de jaren 30 en 40 werden moderne en functionele producten steeds belangrijker gevonden en met de hulp van een aantal pioniers kon Iittala zich verder ontwikkelen en een grote stap maken. Elk object voor iedereen beschikbaar, dat was de gedachte.

Verandering in glasservies

De jaren 50 en 60 werden gekenmerkt door een verandering in het glasservies van die tijd. Het geslepen kristal wat toen gangbaar was, werd langzaam maar zeker verdrongen door eenvoud en modernisme. Het doel was om glas meer te laten “leven” en te experimenteren met vormen die je niet zo snel zou verwachten.

Het merk werkt samen met mensen die hun sporen al hebben verdient en mensen met oog voor de trends en ontwerpen van morgen en daar is Iittala heel trots op.

Een mooier leven

Je leven wordt aangenamer en mooier door het gebruik van de producten van Iittala. Ze kunnen je bijvoorbeeld  helpen met het opbergen van kleine spulletjes. De voorwerpen zijn er voor gemaakt om gecombineerd te worden.

Het maken van de objecten simpel?

Tijdens het creëren van de objecten heeft Iittala steeds grenzen verlengd. Mensen onderschatten nog wel eens hoeveel werk het is om ideale kwaliteit te maken. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende professionals om elk product tot zijn recht te laten komen.

De producten gaan je hele leven lang mee

Wanneer je een design koopt, wil je graag dat hij je leven lang meegaat. De wereld wordt zich steeds bewuster van de voordelen van blijvend design. Iittala is de perfecte mix van klassiekers en de nieuwste producten, altijd van de hoogste kwaliteit!

Geef een reactie