Je bekijkt nu Een trap is de aanvulling tot jouw interieur

Een trap is de aanvulling tot jouw interieur

Elke trap is anders en heeft daardoor ook zijn eigen uitstraling. Veranderd je interieur dan past je trap er misschien niet meer bij. Een maatwerktrap kan snel in de kosten oplopen. Gelukkig bestaan er ook bouwpakkettrappen. Bouwpakkettrappen hebben standaard afmetingen maar met wat kleine aanpassingen is deze trap ook voor jou situatie perfect. In deze blog lees je alles over de verschillende mogelijkheden.

Soorten trappen

Bouwpakket trappen heb je in vrijwel alle soorten en maten. Hierdoor sluiten ook de bouwpakket rappen perfect aan op jouw smaak en interieur. Veel voorkomende bouwpakkettrappen zijn rechte trappen, molenaarstrappen, wenteltrappen en kwartslag trappen

Houtsoorten

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de trap heeft een grote invloed op de look van de trap. Een trap van hout geeft warmte. Hout kan je op verschillende manier behandelen waardoor je de trap weer kan aanpassen op je interieur. Je kan de trap een kleur geven of een transparante lak. Wil je voor de meer strakke/industriële look gaan? kies dan voor een metalen trap.

Duurzaamheid

Zodra je trap geplaats is wil je er niet van uit hoeven gaan dat de trap weer snel vervagen moet worden. Kies daarom voor een duurzame trap, deze gaan langer mee. Trappen van metaal zijn uiteraard duurzaam, maar deze past natuurlijk niet bij elk interieur. Kies dan voor een mooie eikenhouten trap. Eikenhout is hardhout en gaat hierdoor 80 tot 100 jaar mee!

Open of dicht

Of je een open of ene dichte trap neemt is een belangrijke keuze. Deze keuze is helemaal afhankelijk van waar de trap geplaatst gaat worden en wat voor licht inval je hier wilt hebben. Als de trap midden in de woonkamer komt is het logischer om voor een open trap te gaan. Als de trap in de hal komt of je wilt een ruimte afsluiten met de trap zouden wij voor een dichte trap gaan. Hierdoor kan je bijvoorbeeld nog een kast onder de trap maken. Een beetje extra opbergruimte kan nooit kwaad toch?

Een zwevende trap

Wil je voor een echte eyecatcher in je woonkamer gaan is de zwevenede trap een echte aanrader. De zwevende trap kan als rechte trap en als kwartslag trap worden gemonteerd. Deze trappen hebben geen railingen waar ze aan vast zitten maar zitten gemonteerd in de muur. Helaas kunnen deze trappen niet overal gemonteerd worden vanwege de zware constructie. Benieuwd of dit bij jou wel mogelijk is? Voor een zwevende trap is het zeker de moeite dit te overwegen.

Geef een reactie