Je bekijkt nu Een pan, fornuis en geduld – Het recept voor bier!

Een pan, fornuis en geduld – Het recept voor bier!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wil jij graag zelf bier brouwen, maar ben je bang dat je het te lastig vindt? Dan is het tijd om dit artikel eens goed en vooral rustig door te lezen. Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een bierbrouw pakket, een pan van ongeveer 6 liter en een fornuis. Voor de rest een beetje goede zin en je kunt aan de slag. Vraag jij je af waar je een bierbrouw pakket kunt kopen? Dat kan tegenwoordig ontzettend gemakkelijk online. Via https://wortbrouwer.nl is dit in een paar muisklikken geregeld. Nog even geduld totdat de postbode voor je deur staat en je kunt beginnen.

De eerste stappen

Wanneer je pakket eenmaal is bezorgd, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Dat is uiteraard geen enkel probleem, want zoals je hebt kunnen lezen, heb je praktisch niets meer nodig dan alleen een pan. Kortom, kind kan de was doen! Zorg er wel voor, dat je pan goed schoon is. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je bier een wat vreemde smaak meekrijgt. Mocht jij je pan afwassen met zeep, dan is het belangrijk dat je deze meermaals goed omspoelt.

Hoe ga je te werk

Heb je alles klaar staan, dan kun je aan de slag. De eerste paar stappen zijn gemakkelijk en snel uit te voeren, tot het moment dat je komt bij het gistings gedeelte. Doordat dit een proces is wat natuurlijk wordt gestuurd, is het niet mogelijk om dit te kunnen versnellen. Je kunt dus op een gegeven moment niet verder met het brouwen van bier. Zelf bier brouwen is dus ontzettend leuk, maar neemt wel de nodige tijd in beslag. Want dit proces heeft zeker een aantal dagen, tot soms wel meer dan een week nodig. Wanneer jij dan begint met het brouwen van bier op de dag dat je het ook zou willen drinken, dan kun je je wel voorstellen dat dit hem niet gaat worden.

Wanneer is je bier klaar?

Zoals je hebt kunnen lezen, neemt het brouwen van bier best nog wel even wat tijd in beslag. Niet per se tijd om het te maken, maar wel tijd die het nodig heeft om volledig op smaak te komen. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je bier wilt brouwen voor een speciale gelegenheid, je hier ook op tijd mee begint. Doe je dit niet, dan is de kans vrij groot dat je nog even geduld zal moeten hebben alvorens jij kunt genieten van je eigen bier.

Geef een antwoord