Je bekijkt nu Een moderne badkamer ontwerpen in 2022

Een moderne badkamer ontwerpen in 2022

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke vormen en rustig kleurgebruik. In deze badkamerstijl wordt er weinig gebruik gemaakt van accessoires. Hoewel we zien dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor industriële badkamerstijl, verdwijnt de moderne badkamer meer naar de achtergrond. Maar niet iedereen vindt een industriële badkamerstijl mooi. Voor deze mensen is er nog altijd een moderne badkamer stijl. Hou je van strak en wit? Dan is deze stijl zeker iets voor jou.

De materialen in de meeste moderne badkamer voorbeelden zijn erop gericht om de badkamer een strakke en rustige uitstraling te geven. Er zijn diverse manieren om jouw badkamer om te toveren tot een moderne ruimte. Ben je benieuwd hoe je een moderne badkamer in 2022 creëert? Wij geven je graag inspiratie.

Wat kenmerkt een moderne badkamer?

Er zijn drie grote kenmerken voor een moderne badkamer en dat is technologie, strak en luxe. Hieronder zullen we een aantal van deze kenmerken toelichten zodat jij jouw badkamer eenvoudig omzet naar een mooie moderne badkamer.

Strakke lijnen en eenvoud

Maak in de badkamer gebruik van rechte lijnen wanneer je een moderne sfeer wilt creëren. Rechte lijnen zorgen namelijk voor een strakke badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige wastafel met een rechthoekige of vierkante spiegel en een radiator met strakke spijlen in plaats van ronde. Kies daarnaast voor zo min mogelijk details op de meubels. Een wastafel meubel met greeploze lades zorgen bijvoorbeeld voor rechte belijningen wat de badkamer een minimalistisch en modern uiterlijk geeft. Tip! Kies voor een moderne badkamer met inloopdouche. De ruimte oogt hierdoor ruimtelijk en open, wat zorgt voor een moderne touch aan jouw badkamer.

Moderne badkamer kleuren

In de moderne badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van rustige en egale kleuren. Hierdoor straalt de badkamer veel rust en eenvoud uit. Er wordt meestal gebruik gemaakt van de kleur wit als basis kleur met andere stabiele kleuren als ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grijze vloertegels in combinatie met een witte wand. Meestal worden deze kleuren gecombineerd met RVS of hoogglans messing verchroomde accessoires.

Moderne badkamertegels

Moderne badkamertegels zijn grote tegels met een rustige uitstraling, zoal betonlook of natuursteen tegels. Heb je een kleine badkamer en zijn grote tegels daarom niet handig? Kies dan voor kleinere tegels met een voeg in dezelfde kleur als de tegel. Hoe minder de voeg opvalt, hoe rustiger de ruimte oogt.

Combineren met landelijke elementen

Modern en landelijk is een prachtige combinatie. Waar modern veelal strak en koel is, zorgt landelijk voor warmte. Wil jij landelijke elementen toevoegen aan je badkamer? Voeg dan hout toe in je badkamer. Houten planken, een hout badkamermeubel of houten accessoires zijn mooie toevoegingen aan een moderne badkamer. Je kan er ook voor kiezen om mat zwart toe te voegen aan jouw moderne badkamer. Maar kies voor subtiele mat zwarte tinten zoals een douchecabine met een mat zwarte omlijsting. Kies niet voor te veel donkere elementen omdat je dan meer neigt naar een industriële badkamerstijl.

Geef een antwoord