Je bekijkt nu Een gezellig interieur met een kachel!

Een gezellig interieur met een kachel!

Wanneer je een houtkachel toevoegt aan je interieur kom je de koude wintermaanden een stuk gemakkelijker door. Ook is het een sfeervolle toevoeging aan je woning. Wat is er namelijk gezelliger dan een lekker knisperend vuurtje op de achtergrond. Houtkachels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Lees verder om meer te ontdekken over de gezelligheid van kachels in je interieur. 

Er zijn veel verschillende soorten kachels

Of jouw huis nou landelijk, strak of industrieel is ingericht, bij elke interieurstijl heb je wel een passende kachel tegenwoordig. Een houtkachel is er in zo ontzettend veel uitvoeringen, dat er voor iedereen wel wat bij zit. Kleinere en grotere formaten, alles is verkrijgbaar!  Bij de houthandel in Maastricht vind je het beste hout voor in de kachel!

Sommige kachels zijn erg milieuvriendelijk

Tegenwoordig zijn sommige houtkachels erg milieuvriendelijk. Ze moeten voldoen aan de strenge milieueisen en het gebruik van een kachel is vaak sowieso al milieuvriendelijker dan het verwarmen van je huis met een centrale verwarming. Dit omdat je geen fossiele brandstoffen, zoals gas, verbruikt. Ook zijn sommige houtkachels op een manier ontwikkeld dat ze het hout zo efficiënt mogelijk verbranden. Hierdoor hebben de kachels een rendement van wel 80%. Dit betekent dat 80% van de warmte in jouw woonkamer terecht komt, terwijl maar 20% door de afvoerpijp verdwijnt. Omdat de kachels zo efficiënt zijn bespaar je op eventuele extra stookkosten en hoef je dus ook minder hout aan te schaffen.

Een houtkachel ziet er mooi uit!

Zoals er eerder in het artikel al werd benoemd, geeft een houtkachel veel sfeer. Dat is precies de finishing touch die sommige huizen nodig hebben. Een vrijstaande houtkachel is een mooi en populair model. Dit type kachel vind je in fraaie designs, waarmee je het interieur een ware boost geeft. Bovendien is deze vorm van verwarmen met brandhout natuurlijk milieuvriendelijk.

Geef een reactie