Je bekijkt nu Dit zijn de voordelen als je een huurwoning zoekt 

Dit zijn de voordelen als je een huurwoning zoekt 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ben je van plan te gaan werken in Tilburg, maar twijfel je of je een huis moet kopen of een woning moet gaan huren? Een appartement huren in Tilburg biedt meer voordelen dan je in eerste instantie zal denken. Want met huren heb je meer flexibiliteit, en kan je gaan en staan waar je wilt. Ga je tijdelijk in Tilburg werken, dan is het huren van een huis een betere optie dan kopen. In dit artikel lees je de voordelen van een woning huren 

1 Je kunt gaan en staan waar je wilt  

Het eerste voordeel met huren, is dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Zeker als jij voor werkgelegenheid naar een stad moet verhuizen, waarvan je nog niet zeker weet of je op langer termijn in deze stad wil gaan blijven wonen. Bij het afsluiten van een huurcontract heb je vaak maar een maand opzegtermijn, waardoor je flexibeler van woning kan switchen. Controleer goed het huurcontract, want in sommige gevallen kan het ook zo zijn dat een huurbaas een contract voor een jaartermijn afsluit.  

Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoudskosten 

Een tweede voordeel, wat bij het kopen van een huis niet het geval is, zijn de kosten voor onderhoud. Als je een huis koopt, zijn alle onderhoudskosten voor eigen rekening. Het voordeel van huren is dat alle onderhoudskosten voor de huurbaas zijn. Dus heb jij last van lekkage of moet er iets vervangen worden in het huis, zoals een nieuwe douche, plaatsen van een muur of de renovatie? Dan zijn al deze kosten voor de huurbaas. Lees ook in dit geval goed het huurcontract goed door. 

3 Kijk of je recht hebt op huurtoeslag, afhankelijk van jouw inkomen

Hoe duur de huur is, is afhankelijk van het aantal vierkante meters in een huurwoning, de mate van renovatie en de locatie van het huurhuis. Bepaal dus van tevoren aan welke criteria jouw huurhuis moet voldoen. Zit jouw huur nog onder de grens van € 752,33 in 2021? Dan heb je misschien wel recht op huurtoeslag. Dit is afhankelijk van het inkomen wat in een jaar verdient. Of je recht hebt op huurtoeslag kun je eenvoudig berekenen via proefberekeningen voor je huurtoeslag.  

Geef een reactie