Je bekijkt nu De ultieme chill-kamer voor jong en oud

De ultieme chill-kamer voor jong en oud

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Heb jij de luxe van een extra kamer in huis hebben voor eventueel een speel- of werkkamer? Dan hebben wij misschien wel een briljant idee voor je. Deze kamer biedt namelijk ook een perfecte mogelijkheid om een ultieme thuis-bioscoop te creëren waar zowel je kinderen, als jij en je partner languit kunnen gaan genieten. Er zal dan ook hoogstwaarschijnlijk veel gebruik gemaakt worden van deze chill-kamer. Hier worden de Netflix-avondjes tot een hoger level getild!

Wat heb je nodig?

Er is niet veel nodig voor deze thuis-bioscoop, met een beamer en een projectiescherm ben je eigenlijk al klaar (oké en natuurlijk een lekkere bank en popcorn). Wat betreft de specificaties van de beamer en het scherm zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden. Deze zullen we kort toelichten zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf.

De beamer

In een donkere ruimte komt het beeld van de beamer het best tot zijn recht, maar deze kwaliteit verschilt wel per beamer. Check daarom even de lichtopbrengst van de beamer, dit wordt gemeten in ANSI lumen en indiceert hoe goed de beamer om kan gaan met de hoeveelheid licht in de kamer. Heeft jouw ruimte een normale verlichting? Kijk dan naar een beamer van minimaal 2.500 ANSI lumen. Naast het aantal ANSI lumen is het belangrijk om te kijken op welke afstand de beamer van het scherm zal gaan hangen. Er zijn bijvoorbeeld beamers die op 3 meter van het scherm goed projecteren, maar ook beamers die goed werken op 4 meter. Bekijk dus voor het aanschaffen van de producten even hoe deze afstand in jouw gewenste ruimte valt en welke beamer je dus hier voor kan kopen.

Het projectiescherm

Beamers kunnen eventueel ook projecteren op een witte muur. Desalniettemin werken ze het wel best in combinatie met een projectiescherm. Deze combinatie zorgt voor een betere kwaliteit beeld. Je hebt verschillende soorten projectieschermen, bijvoorbeeld elektrisch bedienbare schermen of handbediende projectieschermen. Je kan hiermee gewoon kiezen waar je voorkeur ligt. Bekijk de verschillende opties op projectieschermen.com.

Na het volgen van deze stappen heb jij de perfecte thuisbioscoop. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je familie of vrienden uit te nodigen en popcorn in huis te halen. Waar wacht je nog op!

Geef een reactie