Je bekijkt nu De landelijke woonkeuken

De landelijke woonkeuken

Bij het kiezen van een nieuwe keuken zul je waarschijnlijke tegen verschillende soorten keukens aan kunnen lopen. Alleen welke keukenstijl past nu het beste bij je huidige interieur? Wellicht wil je niet alleen je keuken veranderen, maar direct het gehele interieur? In dit geval kun je ervoor kiezen de keuken op maat te laten maken door Anselm Oome. In dit artikel nemen we één stijl wat nadrukkelijker onder de loep: ‘de landelijke woonkeuken’.

De maatwerk keuken voor een gezellig geheel

Een landelijke woonkeuken is meer dan alleen de plaats waar gekookt moet worden. Hier staat namelijk gezelligheid centraal voor het gezinsleven. Denk hierbij aan het drinken van een lekker glas wijn en samen te genieten met vrienden of familie. Om deze sfeer te creëren bestaat de keuken uit een open ontwerp, aangevuld met landelijke materialen. Bovendien wordt de keuken gemaakt van eikenhout, omdat dit een warme uitstraling heeft van zichzelf.

Kookeiland staat centraal geplaatst in de keuken

Om iedereen zich echt thuis te laten voelen wordt het kookeiland vooral erg centraal geplaatst. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de klant wordt er bepaald of dit met of zonder zitgedeelte wordt gedaan. Wanneer je er dus voor kiest de keuken op maat te laten maken, kun je dus ook op het kookeiland geheel naar je eigen wensen invullen. Wil je een natuurstenen blad of juist een ander type blad? In deze keuken is het mooi om het aanrechtblad vervolgens een andere kleur te geven.

Rustig gebruik van kleuren

Bij een landelijke keuken wordt er gebruik gemaakt van rustige kleuren. Hierbij kun je denken aan gebroken wit, zandkleur en natuurlijke tinten. Wil je de huidige keuken een wat stoerdere uitstraling geven? Dan kun je ook gebruik maken van kleuren als grijs en blauw. Dit heeft namelijk een wat koelere ondertoon en zal direct wat moderner ogen.

Keuken op maat laten maken

Wil jij dus een keuken inrichten compleet naar je eigen smaak inrichten? Hiervoor kun je dus contact opnemen met je meubelmaker of interieurbouwer. Zij zullen dan samen met jou een ontwerp op maat maken.

Geef een reactie