Je bekijkt nu De keukentrends voor 2020

De keukentrends voor 2020

Voor 2020 zijn er aanzienlijk veel bijzondere keukentrends. Hierdoor willen wij je graag alles vertellen over deze trends zodat je jouw keuken op maat kan laten maken en met de meest trendvolle keuken 2020 doorgaat. 

Romantiek staat voorop

Romantiek mag dit jaar heerlijk terugkomen in je keuken. Je kan dit jaar je creatieve brein laten losbarsten. Je kan bijvoorbeeld combineren met zachte tinten zoals roze, met ronde meubels en fluwelen stoffen. Roze kan gemakkelijk toegepast worden in de keuken met kleuren die er net naast liggen of iets mee te maken hebben. Hoe meer er samen wordt gebracht, hoe meer het een soort palet gaat vormen. Ik hoor je al denken waar moet ik mijn servies dan kwijt? Die kan fraai weggelegd worden in een open wandkast. Evenzeer kan je de tafeldekking met gevoel neerleggen, met een scheutje goud voor de luxueuze verfijning.

Een duurzame keuken 

Er zijn verschillende opties om duurzamer om te gaan in je keuken en duurzamer materiaal toe te passen. Gebruiken wat je al hebt  is eigenlijk het duurzaamst wat je kan doen. Gooi een likje verf op de deuren of vervang de grepen van je keuken. Wil je graag een nieuwe keuken aanschaffen Vergeet dan niet een paar vragen te stellen zoals: van welk materiaal is de keuken gemaakt? Zijn er schadelijke stoffen in verwerkt? Waar zijn de keukens gemaakt?

Ronde vormen

Rond, organisch, ovaal, rondingen komen terug in allerlei verschijning, óók in de keuken. Zoete inval was nog nooit zo geaccepteerd als aan een ronde eettafel ,waar we gemakkelijk nog een deel kunnen invoegen.

Natuurlijke materialen en rechte lijnen

In 2020 wordt er nogmaals veel gebruikt maakt van natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld een houten keuken in combi met een dun marmeren werkblad. Het effect wat hieruit voortkomt is een keuken die warmte , luxe en rust uitstraalt. Verder mogen rondingen  dan ons interieur gaan bepalen, maar ze zullen de rechte lijnen niet wegjagen . Kegel en driehoek, recht en rond en streep en cirkel spelen samen een spel waarbij ze soms in elkaar overvloeien. Hierdoor kan je zelf je meubelen voor je woning en keuken kiezen.

Geef een reactie