Je bekijkt nu De beuk erin – of een andere boom: werk aan de winkel die jouw tuin heet

De beuk erin – of een andere boom: werk aan de winkel die jouw tuin heet

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin
  • Bericht reacties:0 Reacties

Flink wat bloed, zweet en tranen leveren een prachtige tuin op. Pas kleine dingen aan uit de losse pols of zet een groots plan op waarvan je telkens klussen af streept.

Alle liefde die je voelt voor de natuur kun je kwijt op je eigen erf. Zowel in de kamers van je woning kun je net zo veel planten neerzetten als je maar wilt om overal door groen omringd te zijn. Maak het nog kleurrijker door ook bloemen in je interieur op te nemen. Hé, misschien komen die wel uit je eigen tuin!

Je eigen tuin. Wij hebben natuurlijk geen idee hoe die er nu bij ligt. Maar hoe mooi het geheel zou kunnen worden? Ook daarvan durven we niet te dromen, want ieders visie op zijn of haar stukje Paradijs is natuurlijk weer heel anders.

Voor zover er nog iets aangepast moet of kan worden, hebben wij hieronder enkele tips voor je om jouw groene erf de liefde en aandacht te geven die het verdient.

Zithoek

Je terras is de plek vanuit waar je een schitterend uitzicht hebt op je tuin. En waar je heerlijk de zon opvangt! Zodra die toch even te veel wordt, kun je altijd nog onder je overkapping of parasol gaan zitten. En de ondergrond? Die kan ook precies de vorm, kleur en samenstelling krijgen die perfect bij jou past. Een egale tegelvloer of een creatief mozaïek, alles is mogelijk.

Natuurlijk heb je met een stenen bodem wel het probleem dat er onherroepelijk onkruid tussen de voegen door komt. Daar heb je geen last van wanneer je zelf een houten vlonder in elkaar zet. Maar dan moet je de onderkant wel voorzien van een worteldoek en drainage.

Borders

Als er iets is dat je tuin kan maken of breken zijn het wel bloemperken, ook wel borders genoemd. Nou ja, ‘breken’, de afwezigheid maakt je erf niet lelijk hoor. Maar mocht je ze wel opnemen in je tuin, dan dien je er wel de nodige aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld door bloemen en planten te kiezen die mekaar niet overschaduwen.

Tenminste, niet zolang de planten en bloemen die van hun zonnestralen worden beroofd dat ook nodig hebben. Sommige soorten kunnen ook met indirect licht heel goed groeien.

Gebruik grind of houtsnippers om de bodem te versieren. Ook andere decoraties zoals beeldjes, verlichting en dergelijke kun je in je bloemperken kwijt.

Rode loper

Vogels zijn altijd welkom in je tuin. We kunnen genoeg insecten noemen die aan jouw planten en gewassen peuzelen. En je gevederde vriendjes zijn hen als een welkome versnapering! Wees er dan ook voor hen door in de winter – en ieder ander seizoen – een veilig onderkomen te bieden met een vogelhuisje van Esschert Design. Natuurlijk kun je er ook helemaal zelf eentje bouwen. Verdeel ook meerdere zaden en vetbollen over plankjes en andere plekken die voor vogels gemakkelijk toegankelijk zijn. Zo zullen ze altijd bij je terugkomen!

Geef een reactie